Inteligentní ohřívač vody (Zdroj: STIEBEL ELTRON spol. s r.o.)

Smart technologie jsou dnes nedílnou součástí našich životů. Zatímco v případě telefonů se někteří z nás stali jejich otroky, u inteligentních ohřívačů vody jejich přínos teprve objevujeme. Výjimečné jsou hned z několika důvodů. Nejenom, že snižují náklady na ohřev vody o 10 %, ale jsou i ekologické.

Možná je nyní ideální čas na výměnu staršího ohřívače vody za nový. Čím je totiž bojler starší, tím se jeho výkon zhoršuje a zbytečně se plýtvá energiemi. S pomocí vhodně zvoleného a správně nainstalovaného ohřívače vody dokážete efektivně optimalizovat nejen spotřebu teplé vody, ale díky inteligentním řešením i náklady na její ohřev. 

Regulace a optimalizovaná práce s teplotou je dnes u inteligentních ohřívačů vody samozřejmostí. Stejně tak i vestavěný a přehledný displej, na kterém si umí majitel teplotu nastavit podle svých potřeb. Takový systém je mnohem přesnější než manuální nastavení teploty ohřívače. Na trhu jsou však i ohřívače vody, které zaznamenávají kdy a v jakém množství teplou vodu spotřebováváte. Na základě získaných dat umí takový ohřívač zajistit zásoby teplé vody přesně podle vašich preferencí.

Pro inteligentní ohřívače je důležitá práce s teplotou vody. Tu neohřívají na vyšší teplotu než je nutné, a tak šetří životní prostředí, peněženku a vlastně i sebe. Čím vyšší teplota v ohřívači je, tím jsou vyšší i tepelné ztráty ohřívače. Zvyšují se i provozní náklady. Výhodou inteligentních ohřívačů vody je také využívání nočního proudu, kdy je sazba za elektřinu nižší. Zároveň však nabízejí možnost jednorázového rychloohřevu i během blokování vysokého tarifu v případě nárazového odběru teplé vody.

Mezi nejkvalitnější produkty na trhu patří v současnosti nástěnný zásobníkový ohřívač PSH 100 Universal EL od STIEBEL ELTRON. Kromě smart řešení je velkou výhodou možnost namontovat ho jak kolmo tak i vodorovně. Součástí je elektronický termostat s ECO funkcemi, funkce rychloohřevu, inteligentní, samoučící elektronika a plynulé nastavení teploty.

Bližší informace o celém sortimentu ohřívačů vody STIEBEL ELTRON naleznete na www.stiebel-eltron.cz/ohrev-vody

STIEBEL ELTRON spol. s r.o. Poslat poptávku