Jak jsem se rozhodla pro koupi látkových rolet přes e-shop Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

I když přes e-shopy nakupuji pravidelně, nákup něčeho tak velkého, jako jsou rolety, jsem si moc nedovedla představit. Ale protože si svůj domov zařizuji ráda rychle a efektivně, zkusila jsem to. Klaplo to, a proto jsem se rozhodla, že se o tuto zkušenost podělím s ostatními. Rolety jsem si sama vyměřila, nakoupila a namontovala. A nebylo to nic těžkého. 

Patřím mezi ženy, které rády krášlí sebe i svou domácnost. Takže nakupuji nejen kosmetiku, ale i nejrůznější vybavení do domácnosti. A protože si všechno ráda vyberu a vymyslím v klidu domova, když jsem přemýšlela o novém stínění, rozhodla jsem se zkusit to online. 
Klasické horizontální žaluzie se mi nelíbí, a proto jsem se pustila do pátrání po internetu, abych se podívala na nové trendy. Nakonec mě zaujal evergreen – látkové rolety, které jsem našla na e-shopu Labona. Probírala jsem se látkami a už jsem si v duchu malovala, jak je hezky sladím s vybavením jednotlivých místností.

Jenže pak přišel zádrhel

Když jsem se dozvěděla, že firma neprovádí vyměření a montáž, dost jsem se vyděsila. Jenže potom mi to nedalo a ze zvědavosti jsem proklikla jeden návod, vzala si do ruky pravítko a zkusila si změřit jedno okno. Nejsem technický typ, ale i tak jsem pomocí popisků a obrázků celkem rychle změřila šířku a výšku oken a podle poznámek také přičetla nebo odečetla centimetr tam, kde to bylo potřeba. A ani jsem se nenadála a už jsem vyplňovala objednávku.

Zkombinovala jsem barvy i průhlednost

O barvách do jednotlivých pokojů jsem měla poměrně jasno, v obýváku jsem chtěla, aby mi roleta ladila s polštáři a do ložnice něco, co perfektně stíní. Pročetla jsem si informace o průhlednosti látek a do ložnice si nakonec vybrala zcela zatemňující látku, aby se mi dobře spalo. U ovládání jsem si vybrala řetízek, protože ráda spoléhám na klasiku. Netrvalo dlouho a v košíku už jsem měla nachystáno 5 roletek. Pětkrát jsem objednávku zkontrolovala, dvakrát jsem se zhluboka nadechla, odeslala objednávku a zaplatila ji online. 
Látkové rolety
Látkové rolety

Budou jako na obrázku?

Po nákupu mi přišly ještě dva maily, jeden potvrzující objednávku a druhý s informacemi o tom, kdy budou moje rolety vyrobeny. Těsně před termínem doručení mi došel dopis s brožurkou a montážním návodem. Netrvalo dlouho a přebírala jsem balíček od přepravní služby. Hned jsem rolety zkontrolovala, jestli jsou podlé mého gusta a pak jsem se trochu vyděsila. Čeká mě montáž.

Na webu jsou, kde jsem rolety objednávala, jsou také přehledné montážní návody. K montáži jsem potřebovala jen vruty a hmoždinky a také Aku vrtačku, kterou mi zapůjčil soused. Ruce se mi nejdříve třásly, ale za chvíli se mi podařilo přichytit boční díly a nacvaknout do nich roletku. To je vážně všechno? Hotovo? Hlavou se mi honily otázky, zatímco jsem si s novou roletkou hrála, vytahovala ji a stahovala. S nově nabytým sebevědomím jsem posléze namontovala všechny rolety v místnosti.

Nejvíc zabral výběr

I když jsem se bála hlavně vyměření a montáže, paradoxně mi nakonec nejvíce času zabral výběr látky, protože jsem chtěla, aby všechno sedělo nejen po stránce designové, ale i po stránce praktické.
Když jsem ukazovala rolety přátelům, měla jsem takovou radost z dobře odvedené práce, že jsem se o svou zkušenost s roletami od Labony podělila na Heuréce, Facebooku a nakonec jsem z toho stvořila tento článek. Tak doufám, že vás inspiruje, protože když to dokáže taková ženská jako já, která není úplně zručná, tak to zvládne každý.
Látková roleta Luna
Látková roleta Luna