Bezpečnostní kování Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Domov by měl být místem, kde se za každé situace můžete cítit v klidu a bezpečí. Pokud ale bydlíte v panelovém domě, tato představa se může velmi rychle rozplynout. Bouchající dveře od výtahu, hlasité kroky na chodbě, agresivní pes odvedle nebo sousedi vracející se pozdě v noci posilněni alkoholem. Dopřejte si i vy ticho a bezpečí ve svém bytě. Poradíme, jak na to.

Božské ticho? Pomůžou protihlukové dveře!

Sluchátka ani hlasitá hudba nejsou dlouhodobým řešením faktu, že k vám z chodby paneláku doléhají všechny zvuky a rozhovory, které opravdu nepotřebujete slyšet. Jedinou pomocí, do které stojí za to investovat, jsou protihlukové dveře nebo stěhování do vlastního rodinného domu. Co si budeme povídat, první varianta je přece jen finančně dostupnější.

Teď si možná říkáte, že pokud je problém ve dveřích, možná by se daly odhlučnit. Musíme vás zklamat. Myšlenka je to sice pěkná, ale protihluková izolace dveří bohužel nefunguje tak, jak bychom si všichni představovali. Nakonec byste získali jen nefunkční vrstvu koženého čalounění na vašich dveřích.

Pokud chcete mít jistotu ticha, sáhněte po protihlukových dveřích do panelového domu, které mají řádné certifikace.

Bydlete beze strachu díky bezpečnostním dveřím

Alarm nebo snad pes? A co třeba bezpečnostní vchodové dveře do bytu? Ty by měly být základním prvkem zabezpečení vaší domácnosti. Pokud se k vám budou snažit vloupat lupiči, vždy půjdou přes dveře. Tedy pokud to nejsou akrobati a specialisté na lezení po balkonech.

Klasické dveře nejsou žádná překážka, dostane se přes ně i začínající zloděj. Bezpečnostní dveře do bytu už ale budí dostatečný respekt a nevítaný návštěvník si dvakrát rozmyslí, jestli s nimi bude ztrácet čas, nebo se raději vydá loupit o dům dál.

Cena bezpečnostních dveří do bytu přitom není tak velká, abyste nad investicí dlouze váhali. Za ten klid, ticho a bezpečí to určitě stojí.

Výměna dveří, vlevo staré, vpravo nové i s novými zárubněmi
Výměna dveří, vlevo staré, vpravo nové i s novými zárubněmi

Dveře jen od ověřených dodavatelů

Až budete vybírat bezpečnostní dveře do paneláku, nezapomeňte, že vysoká cena se nerovná kvalitě a ta příliš nízká zase bývá podezřelá. Zvolte raději dodavatele, který má dlouhodobé zkušenosti a pobočky, kde vám s výběrem dveří poradí a zároveň se na ně budete moci podívat. Třeba společnost HT dveře má přes 100 poboček po celé republice a nabízí kvalitní dveře s bezpečnostní třídou 3.