Jak nejlépe nakoupit dveře? Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Na českém trhu dveří se prezentuje poměrně mnoho výrobců a prodejců a pro zákazníka je mnohdy složité se v této nabídce výrobců orientovat. Interiérové dveře se mohou lišit povrchem, technologickým zpracováním či designem. A samozřejmě i cenou.

Povrch

Nejlevnější povrch bývá tzv. lakovaný, kdy se design tiskne přímo na povrch MDF. Pak následují povrchy z fólie, 3D fólie, CPL laminát a mezi nejdražší patří povrch z přírodní dýhy. 

Technologie zpracování

Daleko nejprodávanější typy dveří jsou vyráběny technologií známou ještě z dob socialismu, pomocí tzv. papírové voštiny. Voština bývá někdy kvůli stabilitě nahrazována DTD dřevotřískou.  
Ovšem stále častěji se objevují moderní rámové dveře, kdy rám je tvořen masivem nebo MDF a má oblé hrany.

Design

Design je to, co člověk vnímá na první pohled a podle čeho se většinou rozhoduje při nákupu dveří, bohužel často bez ohledu na předchozí dva body.
Dveře mohou být různě prosklené. Stále častěji se objevují i skla s tištěnými motivy. Dekory dřeva se mění s ohledem na trendy v bydlení. Dveře totiž dávno přestaly plnit pouze užitnou funkci, ale stávají se čím dál častěji významným doplňkem interiéru. 
Další důležitou roli hrají při výběru dodavatele dveří dodací lhůty a cena. 
Pro ilustraci jsme k porovnání vybrali zdánlivě stejné typy dveří včetně obložkových zárubní od prodejců: Solodoor, Masonite, Sapeli a Vasco Doors
Srovnání interiérových dveří pro vás vytvořila firma GRIMAX, s.r.o. Pro více informací nás navštivte na našich webových stránkách www.grimax.cz