Kde využijeme sanitární příčky? Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Sanitární příčky se používají k rozdělení prostoru všude tam, kde potřebujeme soukromí. Využívají se v suchých i v mokrých prostorech, takže musí splňovat vysoké nároky kladené na sanitární zařízení a to nejen po technické stránce. Kromě kvalitního použitého materiálu a technického provedení se klade důraz také na design. Provedení sanitárních oddělovacích stěn nabízí mnohostranné možnosti uspořádání a tedy široké spektrum využití.

Sanitární příčky a převlékací kabiny značky PALME a ELMAPLAN můžeme vzájemně kombinovat a vytvořit tak stěny jakéhokoli půdorysu. Designově se sanitární příčky vzájemně doplňují.

Materiál a vlastnosti

Materiál, který se používá na výrobu sanitárních příček, musí být především odolný, s dobrou povrchovou úpravou. Důležitá je nejen vysoká odolnost a stabilita celé stěny, ale také její snadná údržba a atraktivní vzhled.

Sanitární dělící stěny do suchých prostor

Tyto příčky se používají pro WC kabiny, převlékací kabinky, jako dělící příčky v soláriích, masážních boxech a podobně. Vyrábí se z vysoce nepropustných dřevotřískových desek, které jsou oboustranně potažené vrstvou melaminu. Desky se zasazují do hliníkových profilů. Dveřní křídla se zavěšují na dvou nebo třech nerezových závěsech, mají kvalitní zámek s ukazatelem volno/obsazeno - včetně možnosti nouzového otevření z vnější strany. Gumové těsnění tlumí doraz dveří. Kliky dveří i nohy dělící stěny se vyrábí v několika materiálových provedeních. Standardně je celková výška stěn 2.050 mm.
Sanitární příčky v suchých prostorách
Sanitární příčky v suchých prostorách

Sanitární dělící příčky do mokrých prostor

Základním prvkem těchto příček je deska z vysokotlakého laminátu, oboustranně potažená speciální fólií. Mají univerzální použití a využívají se v suchých, vlhkých i mokrých prostorech. Pro nejnáročnější podmínky mokrého prostředí se používají sendvičové desky ze stabilního a pevného materiálu, který nepropouští vodu, a tudíž vydrží stálý styk s vodou nebo s vodní párou. Tyto stěny se využívají pro oddělení více sprch vedle sebe, čímž získáme nejen soukromí, ale také zajistíme menší dostřik vody do volného prostoru.

Design

Sanitární příčky nabízí zajímavý design a zpracování do detailu. Široká barevná nabídka, různé povrchové dekory, sladění barev v detailech jednotlivých prvků, různé sanitární doplňky (zásobníky na toaletní papír, háčky na šaty, wc štětky a jiné) poskytnou kompletní služby. Praktické přestavitelné podpěry se také dodávají v několika materiálových provedeních a mimo jiné slouží i pro vyrovnání případné nerovnosti podlahy.

Možnosti

Variabilita sanitárních příček umožňuje libovolné uspořádání v prostorech různých půdorysů -  přesně podle potřeb dané místnosti a také podle představ projektanta nebo architekta. Montáž sanitárních systémů je rychlá, suchá a čistá. Další výhodou je nízké zatížení stropní konstrukce, vysoká životnost a nadčasový design systému. Kdo hledá rychlé a levné řešení pro rozdělení prostoru, jistě si v široké nabídce značek PALME a ELMAPLAN vybere.

Zdroj: www.rvrjilove.cz
Sanitární příčky v mokrých prostorách
Sanitární příčky v mokrých prostorách
Sanitární příčky v mokrých prostorách
Sanitární příčky v mokrých prostorách
Sanitární příčky v mokrých prostorách
Sanitární příčky v mokrých prostorách
Detail kování, využití v mokrých prostorách mateřské školy
Detail kování, využití v mokrých prostorách mateřské školy
Sanitární příčky v mokrých prostorách mateřské školy
Sanitární příčky v mokrých prostorách mateřské školy