Kontejnerová doprava urychlí likvidaci odpadu Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Pokud potřebujeme spolehlivé služby někoho, kdo disponuje příslušnou technikou a vybavením. Jsou to přepravní a stavební firmy, které mohou zapůjčit momentálně volné přepravní kontejnery. Ty dokážou přistavit v pravý čas na vámi určené a připravené místo. 

Vše, čeho se potřebujete zbavit

Kontejner si můžete objednat jako službu s naložením materiálu, nebo si jej zapůjčit až na několik dnů či jen hodin (pronájem) a odpad si naložit svépomocí. Kontejner pomůže vždy, když se potřebujete zbavit suti, hlíny, nejrůznějšího směsného odpadu, větví a jiného materiálu. Na tento účel si můžete zapůjčit kovový kontejner, jehož objem se běžně pohybuje od  3,5 do 11 m3. Dá se v něm také například odvézt kamení, štěrk, písek nebo jiný materiál na stavbu. Jiný typ materiálu nebo zboží lze přepravovat také na plošinách na dřevěných paletách. S paletami se manipuluje s pomocí hydraulické ruky. Přepravované věci musí být rovnoměrně rozložené, řádně upevněné, popřípadě pevně zabalené (například v plastové fólii).

Odvozem to nekončí

Před objednáním služby by mělo být dohodnuto, na jak dlouho má být kontejner zapůjčen a jak se bude kalkulovat cena včetně dopravy a případného třídění či likvidace.
Najděte si firmu, která se zabývá dopravou. Případně si můžete najmou služby takové společnosti, která má zároveň oprávnění odpad odborně likvidovat. Nezapomeňte, že například suť je typ odpadu, jehož likvidace se řídí platnými zákony a obecními vyhláškami. Velké množství tohoto materiálu vzniká zejména při demolicích nebo rekonstrukcích.
Odborná firma vás zbaví starostí, vytřídění odpadu zařídí za vás. Levnější varianta ale je třídit předem už před odvozem do různých kontejnerů, popřípadě do jednoho, který je rozdělen na více komor. Některé firmy nabízejí odvoz veškerého stavebního a spalitelného odpadu s výjimkou odpadů nebezpečných.
Přistavování kontejneru
Přistavování kontejneru