Vybrat si správné prkénko na krájení do kuchyně je kumšt

Vybrat si správné prkénko na krájení do kuchyně je kumšt

Banalita nebo zásadní věc? Dimenze možného materiálu pro kuchyňské prkénko zahrnují různé druhy dřeva, tvrzené sklo, porcelán, plast, mramor, silikon. Případně vyplétané podložky. Každý z těchto materiálů má své pro a proti, klady i zápory. Jaký si tedy vybrat?

Jak si správně nabrousit nůž a jak jeho vybroušené ostří otestovat

Jak si správně nabrousit nůž a jak jeho vybroušené ostří otestovat

Ostré nože potřebujeme po celý život, v kuchyni i zahradě, na houbách i při sklizních, na rybách i na výletě. Nože jsou našimi průvodci, a to jak průvodci dětí, tak dospělých. Mnozí se bojí dávat do rukou dětem nože ostré, ovšem k poranění dojde snáze s nožem tupým, zatímco na ten ostrý si prostě dáváme pozor. Z toho, co právě řežeme, nám však nemůže sjet. Pokud tedy pořídíte svému potomkovi třeba pověstnou „rybičku“, udržujte i tu ostrou.

Co je důležité pro praktické venkovní kuchyně, na co byste neměli zapomenout

Co je důležité pro praktické venkovní kuchyně, na co byste neměli zapomenout

Vaření v zahradě je současným trendem a vůbec nejde je o grilování pořízení grilu či krbu, ale plnohodnotnou náhradu kuchyně umístěné v domě. Pokud je prostě hezky, ale při zastřešené kuchyni i za horšího počasí, můžeme pokrmy připravovat na čerstvém vzduchu. Nepotřebujeme digestoř a vše si můžeme přizpůsobit tak, jako bychom vařili uvnitř.

Kam v zahradě umístit ohniště a nad čím je třeba přemýšlet, než škrtnete sirkou

Kam v zahradě umístit ohniště a nad čím je třeba přemýšlet, než škrtnete sirkou

Dvakrát měřit a jednou řezat? Jestli se někdy rozhodnete pro vytvoření ohniště na zahradě, měřte, zvažujte a promýšlejte raději třikrát. Ohniště může pozvednout estetickou úroveň venkovního prostředí či zahrady v okolí vašeho domu na dočista jinou, vyšší úroveň. Ale také s ním můžete nadělat více škody, než krátkodobého užitku.

Pravdy a mýty o grilování: Co (ne)grilovat a na co pozor?

Pravdy a mýty o grilování: Co (ne)grilovat a na co pozor?

„Potři maso ještě jednou,“ „ukroj to tenčí,“ „přidej uhlí,“ „uhlí nepřidávej, to rozfoukáme“. Co Čech, to expert na grilování. Ne všechno, co se na zahradách dělá, vede k perfektní hostině. Jaké mýty se drží letního grilování jako sýr připálený na mřížku?

Jak si vybrat gril

Jak si vybrat gril

Jak vybrat gril, jaký a jak rozdělávat a udržovat oheň v grilech na dřevěné uhlí?

Už jste zkoušeli grilovat v zimě?

Už jste zkoušeli grilovat v zimě?

Zimní grilování je vlastně novým hitem. Někteří lidé, kteří si venkovní grilování natolik zamilovali, že se nedovedou dočkat té pravé grilovací sezóny, to dokázali vyřešit.

Jak umývat nádobí šetrněji?

Jak umývat nádobí šetrněji?

Nádobí lze umývat relativně rychle, efektivně a co se v dnešní době zvláště cení, šetrně k životnímu prostředí. Ale jak se to dělá?

Postavte si sami zahradní gril

Postavte si sami zahradní gril

Jak si postavit rychle a jednoduše pěkný a funkční zahradní gril? Poradíme vám v šesti krocích, jak na ten nejjednodušší.

Jaké bylinky jsou ideální pro grilování?

Jaké bylinky jsou ideální pro grilování?

Sůl je stále základ, byť mnozí kuchaři a gurmáni preferují „ochutnání“ potravin, jejich původní chuti, bez přísad. Ovšem co bylinky, jaké jsou ideální právě pro grilování?

Jak správně grilovat

Jak správně grilovat

Rady jak správně grilovat lze též obalit do slova „zdravě.“ Důležité je přitom, jak zacházet při grilování s ohněm, jak se chovat ke grilovaným potravinám, ale i jak vybrat vhodné maso!

Jak si vybrat kuchyňský nůž

Jak si vybrat kuchyňský nůž

V nabídce českých obchodů dnes už najdeme mnoho různých nožů – klasické ocelové, keramické či obyčejné plechové. Jaký si vybrat?