Evidence tržeb od května i pro řemeslníky

Evidence tržeb od května i pro řemeslníky

Elektronická evidence tržeb, se kterou se již 3 roky setkáváme v obchodech a restauracích, se od 1. května 2020 v rámci své závěrečné fáze rozšíří na všechny zbývající oblasti podnikání. Tedy i na řemeslníky, pokud při svém podnikání přijímají platby v hotovosti, směnkou, šekem nebo jiným obdobným způsobem.

Ozdobte domov jarní dekorací

Ozdobte domov jarní dekorací

Každý rok stejný scénář – čím déle trvá zima, plískanice a nečas, tím netrpělivěji a horlivěji čekáme na to, až se probudí jaro a prozáří naše domovy.
Ještě než se příroda probudí, vyraší první sněženky a zabzučí včelky, můžeme vpustit jaro do čtyř stěn svého domova díky vhodným dekoracím, které nám zajisté dají zapomenout na chmurné dny.
Pojďme se společně připravit na příchod Velikonoc a jarních prosluněných dnů.

Oslavte jaro veselou výzdobou

Oslavte jaro veselou výzdobou

Jaké by to byly Velikonoce bez tradičních ozdob, jako jsou barvená vajíčka, beránek a pomlázka. V neděli se pečou beránci a barví se vajíčka, která se zkrášlují nejrůznějšími ozdobami od barevných obtisků přes zdobení voskem po lepení vloček (rýže, čočky, koření) netoxickým lepidlem.
Vajíčka jsou symbolem plodnosti a úrodnosti. Jak tedy nejen vajíčka, ale i celý byt aktraktivně ozdobit?

Nebezpečné adventní věnce míří k Vám domů

Nebezpečné adventní věnce míří k Vám domů

28. listopadu začal advent. Čas vánočního půstu, ve kterém se lidé připravují na příchod zrození Ježíše. V poslední době se právě v období adventu začaly na českých stolech objevovat takzvané adventní věnce. I přestože u nás v Čechách nemají pražádnou tradici, jsou čím dál více oblíbenější. Při jejich výběru na pultech obchodů by jste měli být velice opatrní. Takový malý adventní věnec může při naší nepozornosti způsobit veliké škody a dokonce ohrozit i naše zdraví!