Moderní koupelna (Zdroj: Canva) Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Chystáte se budovat koupelnu a chcete, aby byla nejen funkční, což je hlavním přáním všech, ale také trendy a šik i za 10 až 20 let? Zeptali jsme se odborníků na koupelnové vybavení z firmy WellMall, na co by se oni při plánování zaměřili.

Minimalismus nestárne

Minimalismus je v koupelnách stále populární styl. Jednoduché a čisté linie, jednobarevné nebo pastelové tóny a minimalizace dekorací jsou moderní v každé době a rok 2024 nebude výjimkou.

Hodně samozřejmě záleží na vkusu každého a snad by si nikdo do koupelny nedal něco, co by sice bylo aktuálně na stránkách všech časopisů, ale osobně by se mu to nelíbilo. Jen proto, aby mohl okouzlit návštěvy? Ruku na srdce, kolik návštěv vodíte do své koupelny?

Přírodní materiály

Používání přírodních materiálů a prvků, jako je dřevo, kámen a rostliny, je zkrátka sázka na jistotu. Například dlaždice imitující dřevo, nábytek z masivního dřeva a hlavně rostliny přinášejí do koupelny přírodní a útulnou atmosféru.

Barevné kombinace

Používání jedné barvy nebo odstínu v různých tónech je stále oblíbené. Například kombinace různých odstínů šedé, béžové nebo bílé může vytvořit velmi elegantní vzhled. Budou se vám také lépe vybírat doplňky.

Moderní koupelna (Zdroj: Canva)
Moderní koupelna (Zdroj: Canva)

Vzdušně a komfortně

Prostorné sprchové kouty s minimalistickým designem budou jasnou volbou vždy. Dnes už můžete barevně sladit rám sprchového koutu s vodovodní bateriíkrytkou odtokového systému. V roce 2023 vévodily koupelnám černé doplňky. Matné černé doplňky pro baterie, sprchy a madla se staly oblíbenou volbou nabízející moderní a sofistikovaný dotek. A ani následující rok neplánuje nějakou razantní změnu. Chrom a černá udrží svoji nadvládu nad zlatými, bronzovými a jinak barevnými akcenty ve vybavení koupelen.

Například na e-shopu WellMall se stala kombinací číslo jedna sprchová zástěna TERA v černém provedení s mramorovou vaničkou HARD a černou krytkou sifonu. Dohromady tvoří krásně sladěný sprchový kout.

Sprchová zástěna TERA COMBI BLACK (Zdroj: Canva)
Sprchová zástěna TERA COMBI BLACK (Zdroj: Canva)

Chytré technologie

Zde najdete bližší informace o sprchové zástěně TERRA COMBI BLACK.

Dnešní digitální doba si ale také žádá své. Chytré technologie se dostávají i do koupelen. Můžete se setkat s inteligentními toaletami, které nabízejí funkce jako vyhřívání sedátka, automatické ovládání splachování a integrované osvětlení. Také chytrá zrcadla s LED podsvícením a integrovanými reproduktory jsou častým doplňkem dnešních koupelen.

Fantazii se meze nekladou

Odvážnější kreativci mohou kombinovat různé materiály, jako je sklo, kámen, kov a keramika. Mohou tak vytvořit zajímavé kontrasty a přidat do koupelny unikátní svébytný vzhled.

Jak jsme však zmínili již na začátku – je důležité mít na paměti, že trendy se mohou rychle měnit a záleží na osobních preferencích a stylu každého jednotlivce. Pokud si nejste jistí s výběrem, kontaktujte odborníky z firmy WellMall, kteří vám pomohou vybrat vybavení v jednotném stylu.