Odvodněte koupelnu v úrovni podlahy Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Společnost Viega obohatila svůj výrobní program Advantix pro podlahové odvodnění o další varianty odtoků, určených speciálně pro rekonstrukce. Díky velmi nízké montážní výšce, která se v závislosti na variantě pohybuje mezi 62 mm a 67 mm, jsou vhodné i pro použití v již realizovaných stavbách. Moderní koupelně se sprchou v úrovni podlahy tak již ani při rekonstrukci nestojí nic v cestě.

Sprcha v úrovni podlahy není jen estetickou a komfortní záležitostí. Bezbariérové řešení je důležitým kritériem z hlediska zachování možnosti pronájmu objektů různým věkovým skupinám obyvatel s různým zdravotním stavem. Aby bylo možné tyto bezbariérové sprchy správně instalovat i v podlahách s nízkou stavební výškou, vyvinula firma Viega nové typy odtoků Advantix s ještě nižším základním tělesem.

Množství variant

Ze sprchových žlábků Advantix a Advantix Basic, jakož i rohových odtoků v rovném provedení, lze pomocí nového odtoku vytvořit velmi nízké řešení. Díky menším nárokům na skladové zásoby se tím zjednodušuje také logistika pro specializované řemeslníky. Nově je k dispozici i bodový odtok pro hranaté a oblé rošty. Program uzavírá sprchový žlábek Advantix Basic dodávaný jako kompletní balíček pro zabudování do podlahy nebo stěny. Dodává se v pěti různých délkách. Montážní výška u bodového odtoku je 62 mm, u rohového odtoku 66 mm a u sprchového žlábku 67 mm. Novinky dosahují navzdory plochému provedení odtokového výkonu od 0,4 do 0,5 l/s.
Sprchy v úrovni podlahy jsou trendem i u renovací. Nové koupelnové odtoky Advantix firmy Viega se vyznačují extrémně nízkou montážní výškou.
Sprchy v úrovni podlahy jsou trendem i u renovací. Nové koupelnové odtoky Advantix firmy Viega se vyznačují extrémně nízkou montážní výškou.

Hydraulická a hygienická spolehlivost

K odbornému odvodnění patří spolehlivá ochrana proti zápachu. Odtoky udržují bezpečnou výšku vodní uzávěry v sifonu 25 mm. Výhodná konstrukce základního tělesa Advantix z hlediska hydrauliky spolehlivě zabraňuje jejímu zpětnému odsátí. Promyšlená hydraulika mimo jiné zajišťuje samočistící funkci nových odtoků Advantix. Proudění vody je navrženo tak, aby s sebou odnášela i veškeré nečistoty včetně vlasů. Současně byla zachována možnost přístupu k odtokovému potrubí pomocí spirály o velikosti 6,4 mm.

Zdroj: www.viega.cz
Ideální pro renovaci: Nové odtoky Advantix s montážními výškami mezi 62 a 67 mm.
Ideální pro renovaci: Nové odtoky Advantix s montážními výškami mezi 62 a 67 mm.