Okna a dveře si objednejte za zimní slevy Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Celý svůj byt nebo dům vytváříme takovým způsobem, aby se nám líbil a cítili jsme se v něm dobře. Veškeré úpravy a vybavení se snažíme, ať už sami nebo s pomocí přátel či odborníků, zvolit podle svých představ. Významným prvkem, dotvářejícím stavbu jsou okna a vchodové či balkónové a terasové dveře. A právě nyní je možné objednat jejich výrobu za výhodné ceny. Montáž provede firma pravděpodobně nejdříve až na jaře, ale nyní zaplatíte o mnoho méně než za několik měsíců. 

Plastová okna

Mají moderní vzhled a dostatečně zamezují tepelným únikům, záleží hlavně na zvoleném zasklení, ideálně volíme izolační dvoj či trojskla. Chrání velice dobře před prachem a hlukem. Jsou odolná proti povětrnostním vlivům a díky své povrchové úpravě vyžadují minimální údržbu.

Dřevěná okna

Vyznačují se vynikajícími tepelně izolačními vlastnostmi. Mají dokonalou pevnost a stabilitu (dřevo má nejnižší koeficient délkové roztažnosti). Po dokonalé impregnaci se výrazně prodlouží životnost a údržba je poměrně snadná. Jsou dražší než plastová okna.

Hliníková okna

Používají se pro všechny druhy staveb, průmyslových, kancelářských a obchodních prostor i do rodinných a bytových domů. Jsou výhodné pro svou bezpečnost vůči vloupání a požární odolnost. Mají výborné tepelné a akustické izolační vlastnosti. Hliník je také velice odolný vůči povětrnostním vlivům a vlhkosti. Hliníková okna se nemusí natírat ani speciálně ošetřovat a přesto mají dlouhou životnost.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)

Plastové dveře

Jsou vyráběny z masivního profilu a jsou vysoce odolné vůči každodenní námaze i snahám lupičů. Důležitým aspektem je stabilita a torzní tuhost konstrukce. Ta se u některých typů zvyšuje zabudováním svařovatelných rohových spojek.

Dřevěné dveře

Nejobvyklejšími materiály pro výrobu jsou smrk, borovice, dub a meranti. Podle potřeby je možné kombinovat skleněné a dřevěné výplně. Vyznačují se dokonalou tepelnou izolací, dlouhodobou stabilitou a vysokou bezpečností.

Hliníkové dveře

Jsou vhodné do prostor s vysokou námahou. Najdeme je ve vstupních halách veřejných budov, bank, hotelů nebo zdravotnických zařízení. Najdou uplatnění i v rodinné výstavbě pro svou dlouholetou životnost a spolehlivost.
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Pozor při nákupu. Levná okna a dveře můžeme pořídit v bazaru nebo na inzerát z „druhé ruky.“ Zde však platí, že levné není vždy to nejlevnější do budoucna. Proto je lepší si nechat udělat návrhy od několika firem a z nich vybrat. Budeme možná překvapeni, jak se ceny podobných výrobků a montáže budou lišit. Některé firmy v tomto období poskytují výrazné slevy a to se projeví na výsledných cenách všech typů oken a dveří.   
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Internorm okno s.r.o. Poslat poptávku