Okna každým coulem Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek Okna s obchodní značkou TITAN PREMIUM® jsou zhotovena ze systému aluplast - špičkového pětikomorového profilového systému německé výroby se zástavbovou hloubkou rámu 70 mm. Jde o systém, jehož tepelně a zvukově izolační vlastnosti i celková mechanická a estetická charakteristika jsou na vysoké úrovni. Náročné zákazníky lze uspokojit i dodávkou výrobků, zhotovených ze šestikomorového profilového systému, a to se zástavbovou hloubkou rámu 80 mm - obchodní značka TITAN MAGNUM®.

Profily ALUPLAST jsou vyráběny v širokém a variabilním barevném sortimentu: oboustranně bílá barva (odpovídající odstínu RAL 9016), barva zevnitř bílá, zvenčí dekor dřeva (různé druhy), barva zevnitř bílá, zvenčí pastelový odstín (různé druhy), oboustranný dekor dřeva (různé druhy). Barevný povrch (ať už jde o dřevěný dekor anebo o pastelovou barvu) je realizován speciální folií RENOLIT, která je na profil nanášena precizním technologickým procesem. Výsledkem je efektní a dokonale k profilu přilnutý povlak, který perfektně odolává jak povětrnostním vlivům a působení času, tak i běžnému mechanickému namáhání okenních profilů (v případě poškození drastickým mechanickým zásahem je poměrně úspěšně retušovatelný). Je nutné upozornit na to, že odstíny zobrazené na monitoru počítače, ale i na jiných prospektech, se mohou od skutečnosti dosti výrazně lišit. Proto je nanejvýš vhodné barvu profilů volit dle vzorků osobně.

Všechny profily jsou vyztuženy vhodnou ocelovou pozinkovanou výztuhou, odolnou proti korozi a zajišťující potřebnou tuhost a pevnost výrobku. Na vlastní výrobky je poskytována prodlouženou záruka v trvání 10 let.
Foto A-OKNA s.r.o.
Foto A-OKNA s.r.o.
A ještě jeden důležitý aspekt bychom měli mít na paměti: Okna jsou často na stavbách montována nikoliv jako jednotlivé elementy, ale bývají vzájemně spojována do větších celků či sestav, které mohou mít i velmi velké celkové rozměry. V těchto případech je nutno při návrhu konstrukce jednak dbát na zajištění potřebných statických vlastností řešené sestavy, jednak pamatovat na vhodné vyřešení jejich dilatace (nepříjemnou vlastností plastů je totiž jejich teplotní roztažnost, která se projevuje nejen u bílých profilů, ale zejména u profilů ve tmavých, na slunci obzvlášť se zahřívajících odstínech).

Okenní systém ALUPLAST nabízí k řešení uvedených záležitostí širokou škálu technických prostředků, jichž konstruktéři společnosti A-OKNA s.r.o. důsledně využívají, vědomi si vážných důsledků, vznikajících v případě, že úskalí dané problematiky se buď podcení anebo tehdy, když se za každou cenu šetří i na nesprávných místech.

K zasklení se používají výhradně značková izolační skla ve veškerém v současnosti dostupném sortimentu co do stupně tepelně či zvukově izolační schopnosti, tak i pokud jde o provedení, barevnost anebo o jiné charakteristické vlastnosti (skla ornamentní, bezpečnostní, protisluneční, protihluková, s meziskelní mřížkou apod.). V současné době jsou okna standardně osazena izolačními dvojskly s Ug = 1,1 Wm-2K-1 a navíc tzv. 'teplým okrajem'. Tyto úpravy kromě pozitivního vlivu na úspory energie přispívají i k tomu, že skla jsou méně náchylná k rosení na ploše odvrácené do místnosti, což je mimořádně důležitá vlastnost zejména při zvýšené relativní vlhkosti vzduchu v místnosti za nízkých venkovních teplot.
Foto A-OKNA s.r.o.
Foto A-OKNA s.r.o.
Dveře. Standardní, jednoduché balkónové a terasové dveře se prakticky neliší od oken ani konstrukcí, použitými profily a kováním, ani možnými tvary. Jsou ovládány stejně jako normální okna, tzn. klikou, umístěnou na vnitřní straně křídla. Jediné odlišnosti u těchto základních provedení spočívají v tom, že spodní vodorovný profil dveřního rámu, který se při průchodu dveřmi překračuje, lze opatřit hliníkovým chráničem proti ošlapání a že celoobvodové kování je doplněno madélkem na vnější straně křídla, sloužícím k přitáhnutí křídla do zavřené, avšak nezajištěné polohy zvenčí, v níž je také pojistkou přidrženo proti otevření průvanem v přivřené poloze.

Vchodové dveře jsou výrobkem, který se svou konstrukcí a provedením zásadně se liší od oken nebo balkónových dveří. Vyrábí se rovněž z profilového systému ALUPLAST vyznačujícího se těmito základními charakteristickými znaky: profil dveřního rámu je robustního provedení a je zpevněn silnostěnnou ocelovou výztuží, nebo je profil dveřního křídla rovněž robustního provedení a je opatřený tuhou ocelovou výztuží, která je v rozích vybavena svařitelnými vložkami, dávajícími dveřnímu křídlu po svaření jeho jednotlivých profilů potřebnou tuhost. Vchodové dveře se nejčastěji vyrábějí v pravoúhlých tvarech, jako jedno - nebo dvoukřídlové, případně navíc s nadsvětlíkem, postranním pevným dílem nebo jako součást rozměrnějších vstupních stěn apod. Vyskytují se však i požadavky na jiná provedení (např. dveře s obloukem nahoře), u nichž je možnost realizace nutno zvážit dle podmínek konkrétního případu (možnost např. ohybů je u robustních profilů vchodových dveří limitovaná).
Foto A-OKNA s.r.o.
Foto A-OKNA s.r.o.
Zimní zahrady patří ke stále žádanějším prvkům rozšíření obytného prostoru především rodinných domků. Často jsou přístavby typu zimních zahrad požadovány i jako překrytí rodinných bazénů, jako kryté vstupní prostory před vchodové dveře apod. Pro ty zákazníky, kteří si chtějí zimní zahradu pořídit za přijatelnou cenu a spokojí se přitom s jejími jednoduchými geometrickými tvary a omezeným sortimentem barev, má společnost A-OKNA s.r.o. připravena řešení, která jejich nárok dokáží plně uspokojit a slouží svému účelu stejně dobře.
Jako součást dodávek jsou nabízeny veškeré okenní doplňky a příslušenství, stejně jako všechny služby, související s komplexní realizací zakázek. Samozřejmostí je poskytování záručního i pozáručního servisu.
Foto A-OKNA s.r.o.
Foto A-OKNA s.r.o.