Podlahové osvětlení šetří peníze a zpříjemní byt Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek Ušetřit čtvrtinu z běžné ceny a pořídit si podlahu Floorline, doplněnou navíc ještě podlahovým osvětlením? I s takovou nabídkou se na našem serveru setákte. Přitom podlahové osvětlení vydrží velmi dlouho. Vždyť svítit může každé ze světel až padesát tisíc hodin. A pokud je v interiérech bytů nutné něčemu věnovat patřičnou pozornost, je to právě osvětlení.

Jak a proč osvětlit interiér? V některých případech je dobré dát přednost takzvanému zvýrazňovanému osvětlení. Jeho největší předností je úspora, protože umožní nasvítit jenom některá místa v bytě. Například budete muset v noci odejít z ložnice a v takovém případě není potřeba, aby se světlo rozzářilo naplno. Právě v takovém případě jsou podlahová světla ideální. Dobře zvolené svítící objekty rovněž vylepší interiér a navíc vytvářejí hřejivou atmosféru.

Jsou také osvětlení, která slouží jen pro konkrétní účel a navození atmosféry u nich není nutné. Lidově řečeno: jde jen o to, aby svítila. Funkční osvětlení odborníci rozdělují na základní osvětlení, které tvoří nějaký lustr či velké hlavní světlo v místnosti a vyznačují se velkou svítivostí a na světla určená pro pouhou orientaci. Ta většinou bývají vybavena žárovkami s menším výkonem. Tyto žárovky se však v místnostech používají jen výjimečně.
Foto: SÚKUP PODLAHY
Foto: SÚKUP PODLAHY
Foto: SÚKUP PODLAHY
Foto: SÚKUP PODLAHY
Správné osvětlení Floorline

Společnost EGGER, která vyrábí podlahy Floorline, rovněž vyvinula jedinečný světelný systém pro laminátové podlahy. Potřebné podlahové osvětlení tvoří sada kruhových prvků LED s kruhovým nasazovacím světlem pro laminátové podlahy.

A proč jsou tato malá světla pro zákazníky výhodná? Především jsou vyrobena z ušlechtilé oceli a jejich životnost proto činí asi 50 000 hodin! Jejich vnější rozměry jsou 90 x 90 mm a samotné osvětlené pole má průměr 48 mm. Variabilní je i napájecí systém (100 až 240 Voltů). To znamená, že tato světla, respektive světýlka, je možné připojit i ke klasickému domovnímu přívodu. Celkový výkon světýlek je 7,5 Wattů. Balicí jednotku tvoří pět kruhových světel LED, pět metrů dlouhý přívodní kabel, 1 transformátor s 2 metry dlouhým přívodním kabelem a 5 přípojek LED 5 průhledných, 5 modrých a 5 oranžových čoček.
Foto: SÚKUP PODLAHY
Foto: SÚKUP PODLAHY
Celková montážní hloubka těchto malých světel činí pouhých 9 mm. Záruka na ně je jeden rok a důležitou zprávou pro klienty je, že mají nízkou teplotu a podlaha se při svícení neohřívá! Toto osvětlení se dá ovládat pomocí čidel, nebo i dálkovými ovladači.

Mnoho možností světel LED

LED světla jsou vyráběna v mnoha variacích, ať už jako směrová či bodová svítidla do interiérů, nebo i jako rozptýlená světla v tradičních kulatých tvarech či reflektorová s delším dosvitem. Nakonec i LED světla s takzvaným High Power LED. V těchto případech se jedná o moduly s výkonem od 1W až 5W. Již zmíněná LED světla se dají využít v různých barevných kombinacích, mohou svítit klasicky, bíle a nebo barevně. Jejich využití je rovněž všestranné. Hodí se jak do bytů, tak třeba do restaurací, hotelů, i jako provozní osvětlení ve firmách.
Foto: SÚKUP PODLAHY
Foto: SÚKUP PODLAHY
Foto: SÚKUP PODLAHY
Foto: SÚKUP PODLAHY
A co se týká montáže podlahového osvětlení, nemusí mít zájemci o něj strach, že by nastaly komplikace. Pracovníci specializovaných firem je instalují rovnou při pokládce podlahy a práce se tak nijak neprodlužují.

Výhody laminátových podlah

Důvodů, proč se vyplatí kombinace laminátových podlah Egger s podlahovým osvětlením, je mnoho. Patří mezi ně třeba dlouhá životnost. Tyto podlahy také vydrží bez újmy i nárazy těžkých předmětů, také se nic nestane, když je třeba při zalévání květin polijete vodou. Jsou totiž odolné proti vlhkosti. Důležité rovněž je, že tyto podlahy se dají rychle a snadno položit a člověk tak nemusí dlouhé dny žít ´na pracovišti.´ Podstatná je i odolnost vůči žáru a dlouhodobému působení slunečního záření.
Foto: SÚKUP PODLAHY
Foto: SÚKUP PODLAHY