Bezpečnostní dveře Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Chtěli byste nové vchodové dveře, ale nevíte, na co se při výběru soustředit? Ať už bydlíte v bytě, nebo v rodinném domě, podceňovat důležitost dveří se určitě nevyplatí. Není to jen o tom, že díky dveřím se k vám snadno nikdo nedostane. Pokud si totiž pořídíte obyčejné nebo nekvalitní dveře, můžete být překvapeni, jak snadno se přes ně zloději dostanou. Nemusíte se ale bát, když si vezmete k srdci naše rady, nemůžete šlápnout vedle.

Bezpečnostní třída

Domovní dveře jsou často to jediné, co stojí mezi vámi a nezvanými návštěvníky. Proto byste je neměli brát pouze jako kus dřeva, ale jako důležitý bezpečnostní prvek vaší domácnosti. Dnes je již standardem mít bezpečnostní vstupní dveře do domu či bytu. Optimální stupeň ochrany je přitom bezpečnostní třída 3. Jakmile zloděj takové dveře spatří, půjde se radši podívat, co najde u sousedů.

Protipožární ochrana

Bydlíte v bytě? Pak musíte mít dle Ministerstva vnitra dveře s cerfitikátem El 30. V případě požáru na chodbě panelového domu vás ochrání před ohněm a kouřem po dobu 30 minut, což je dostatek času na to, aby se k vám včas dostali hasiči.

Protipožární vchodové dveře do domu i bytu by zároveň měly být protihlukové a dopřát vám klid od nevyžádaného hluku z chodby nebo rušné ulice.

Správná strana dveří

Potřebujete levé, nebo pravé dveře do domu? Rozpoznat správnou variantu dveří je snadné. Stačí se postavit ke dveřím tak, abyste je otevírali směrem k sobě. Zkontrolujte, kde jsou panty. Pokud jsou po vaší pravé ruce, potřebujete pravé dveře. Jestliže jsou naopak po levé straně, pořiďte si levé dveře.

Bezpečnostní dveře
Bezpečnostní dveře

Rozměry dveří

Klasické vstupní dveře do rodinného domu nebo bytu i se zárubní seženete v rozměrech 80 a 90 centimetrů. Zda potřebujete jedny, či druhé, zjistíte jednoduše pomocí změření šířky stávajících dveří mezi levou a pravou zárubní.

Naměřili jste 82 centimetrů? Nemějte obavy, přesné rozměry jednotlivých dveří se můžou lišit.

Ověřený dodavatel

Je sice pěkné, že jste na internetu našli slevu na vstupní dveře do domu, které jsou vzhledově atraktivní. Než se ale k něčemu upíšete, pořádně si prověřte, zda kupujete kvalitní dveře od dodavatele s dlouholetými zkušenostmi a pozitivními referencemi. Také si zkontrolujte, že mají vámi vyhlídnuté dveře skladem.

Skladiště dveří
Skladiště dveří

Pro co největší pohodlí a jistotu v případě, že bude potřeba něco vyřešit, si vyberte společnost, která má nejbližší pobočku a servis ve vašem krajském městě, ideálně max. 50 kilometrů od vašeho bydliště.