Představujeme nový typ LED žárovek Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Holešovská společnost ELKO EP se po zkušenostech s čínskou produkcí rozhodla vyvinout a začít vyrábět vlastní LED žárovku. Nejedná se přitom o obyčejnou LED žárovku, jakých jsou na trhu tisíce, ale o stmívatelnou barevnou (RGB – red, green, blue) žárovku, která umožňuje namixovat z červených, zelených a modrých čipů prakticky jakoukoliv barvu. Ovládat novou LED žárovku je možné i přes bezdrátový dálkový ovladač nebo chytrý telefon či tablet. Vzhledem k vysoké a stabilní kvalitě poskytuje ELKO EP na žárovku pětiletou záruku. 

„Výrobci z Jihovýchodní Asie nedokáží, podle našich zkušeností, vyrobit LED žárovku v požadované vysoké kvalitě. Proto jsme se rozhodli zahájit vlastní produkci LED RGB žárovek, které jsou v porovnání s čínskými o něco dražší, ale fungují spolehlivě a můžeme na ně proto poskytnou záruku pět let,“ uvedl Boris Kamenický, produktový manažer ELKO EP.
Světelný tok LED žárovky od ELKO EP je až 550 Lm. Jde tedy o velice výkonný světelný zdroj s příkonem 9 W a životností 30.000 hodin. Jas lze nastavit v rozsahu 0 až 100%. Žárovky jsou rovněž součástí startovací sady „Hra světel“, kterou lze koupit přes Alza.cz nebo Datart. Sadu je možné postupně rozšiřovat o další prvky bezdrátové instalace pro chytré domy. 
V sortimentu je rovněž pouze bílá varianta LED žárovky, která umožňuje míchat barvu bílé od teplé po studenou. Výhodou takové žárovky je nejen další úspora elektrické energie vycházející z jejího stmívání, ale odpadá nutnost kupovat stmívač zvlášť, protože je již zabudovaný uvnitř žárovky.

„Výhod nových LED žárovek od naší společnosti využil i nový hotel Doha Marriott Hotel v Kataru, který instaloval více než 1200 kusů těchto žárovek přímo do lampiček hotelových pokojů. Úspora na stmívačích a jejich instalacích se pohybuje v řádu desetitisíců EUR,“ doplnil Boris Kamenický.
Zdroj: www.elkoep.cz, www.inels.cz
ELKO EP - barevná bezdrátová LED RGB žárovka
ELKO EP - barevná bezdrátová LED RGB žárovka