Pohony s nouzovou převodovkou na ruční kliku M05 a E25 od firmy Becker-Antriebe zajistí otočením jednou rukou optimální klima v místnosti. Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Sluneční svit a nárůst teplot jdou v létě ruku v ruce. O příjemné a současně chladné klima s dostatkem stínu se v létě starají markýzy, rolety a podobné – automatika je tak jednoduchá, že to zvládne i dítě – díky pohonům Becker. Pohony s nouzovou převodovkou na ruční kliku M05 a E25 od firmy Becker fungují podle dané varianty buď s mechanickým, nebo s elektronickým odpojením v koncové poloze a otočením jedné ruky tak zajistí žádané ochlazení.

Flexibilně namontovaný – pohon M05 s nouzovou převodovkou na ruční kliku

Pohon M05 s ruční klikou je dostupný pro hřídele od průměru 50 mm nebo 63 mm a ideálně se hodí pro rolety, stínící techniku a roletová vrata. Aby se zajistil bezpečný provoz, je pohon vybavený spolehlivou ochranou proti přehřátí a navíc má funkci mechanického odpojení v koncové poloze. 

Provedení s nástrčným úhlovým konektorem od nynějška zajišťuje, že je možné použít nástrčné přípojné vedení (C-Plug). Veliká výhoda řešení C-Plug: v případě výměny výrazně ulehčuje montáž a demontáž. Montéři jsou navíc flexibilnější, protože je možné vybrat si libovolně délku kabelu a tato délka již není předem daná, jak tomu bylo dříve.

Flexibilní montáž díky připojení C-Plug: Pohon rolet a stínící techniky M05 od firmy Becker-Antriebe s úhlovým konektorem.
Flexibilní montáž díky připojení C-Plug: Pohon rolet a stínící techniky M05 od firmy Becker-Antriebe s úhlovým konektorem.

Elektronické odpojení v koncové poloze je nyní k dispozici i pro pohony s nouzovou převodovkou na ruční kliku

Inteligentní roletový pohon E25 se hodí pro průměr hřídele od 50 mm nebo 63 mm a má k dispozici elektronické odpojení v koncové poloze, které zvyšuje uživatelský komfort. To samostatně a přesně rozpozná koncovou polohu. Nastavení koncové polohy se provádí pomocí ovládacího prvku, například pomocí otočného spínače. To zajistí - na rozdíl od ručního nastavování koncových poloh – výrazné zjednodušení. O bezproblémový chod v zimě se stará ochrana proti přimrznutí s automatickým vyrovnáním délky závěsu: Roleta se automaticky zastaví krátce před horním dorazem, čím se ztíží přimrznutí rolety v horní koncové poloze.

Tento pohon navíc boduje přípojením pro ruční kliku, díky kterému je možné jej ovládat i ručně. Výhoda je nasnadě: Díky externí ruční klice, kterou lze nastrčit z obou stran, je možné s roletami sjet nahoru, nebo dolů i v případě výpadku elektrického proudu. Po ručním otáčení klikou si pohon samostatně najde nové koncové polohy. Díky pohodlnému elektronickému odpojení v koncové poloze tak odpadá náročné a zdlouhavé dodatečné nastavování.

BECKER-Antriebe GmbH

Celosvětově působící firma založená roce 1921 v Hesensku. Dnes se tato firma specializuje na pohony a ovládání pro rolety a sluneční ochranu. Tato rodinná společnost působí internacionálně a má celkem více než 350 zaměstnanců a různé dceřinné společnosti.

www.becker-antriebe.de