Kdo z nás by si nechtěl postavit moderní dům. Co je to vlastně moderní dům? Na tuto otázku jistě každý odpoví jinak – pro někoho je modernost daná vzhledem a pro jiného výbavou. V současné době, kdy je náš trh zásoben nespočítatelnými druhy technologií, většinou stavebník řeší stránku finanční a praktickou. Mezi moderní, finančně nenáročné a hlavně velice praktické se dají zařadit i systémy shozu prádla.

Co jsou shozy prádla

Jedná se vlastně o vestavěný tubus o průměru 300 mm, který slouží pro transport prádla z vrchních pater rodinného domu do připraveného prádelního koše v prostorách prádelny, nebo jiné technické místnosti. V každém patře jsou na tubus instalovaná vhozová dvířka, která po vyklopení pod úhlem cca 45 stupňů zpřístupní uživateli šachtu.

Vyústění vhozových dvířek se volí zpravidla v šatnách, koupelnách a vzhledem k pěknému estetickému zpracování i na chodbách či halách rodinných domů. Vyústění shozu v technické místnosti se zpravidla řeší dle individuálního požadavku majitele – viditelně na povrchu, obezděním nebo obložením sádrokartonem.

Doplňky shozů

Z nabídky doplňků lze systém dovybavit i Box Wearem, což je vlastně vestavná skříň do které ve vrchní části vústí konec shozu a ve spodní části je na výsuvných dveřích instalován veliký drátěný koš na prádlo. Box Wear se většinou volí ve stejném materiálovém provedení jako ostatní skříně v místnosti. Bezpečnost provozu před nenechavými dětmi je zajištěna omezujícím úhlem otevření dvířek jištěných plynovou pístnicí pro lehký a tichý dosed dvířek při zavírání.

100%  klid rodičům dodá uzamykatelný zámek dvířek, který znemožní jakoukoli manipulaci nepovoleným osobám v domácnosti. Jelikož se vhozová dvířka stanou neodělitelným doplňkem v interiéru, může dodavatel nabídnout dezénové řešení ve všech barvách RAL, v dekoru dřeva a nerezu.

Shoz je jednoduchá stavebnice

Systém shozu prádla ARTOX je vyráběn ve formě stavebnice, s kterou si v případě dodržení stavební připravenosti dokáže poradit každý instalatér či mírně zručný kutil parkticky bez nutnosti speciálního školení. Samozřejmě pro ty, kteří dávají přednost montáži svépomocí, výhradní dodavatel ARTOX doporučí nejbližšího prodejce v oblasti. Stavebnice shozové části systému pro jednopatrový rodinný dům lze pořídit v cenových relacích od 15 tisíc a vhozová dvířka dle materiálového a dezénového zpracování v rozmezích od 2,5 do 5 tisíc českých korun bez DPH.

Shoz prádla ARTOX je velice praktický doplněk do domácnosti, který na začátku vypadá jako obyčejný a zbytečný kus roury v domě, avšak skutečnou hodnotu pohodlí a minimalizaci nepořádku dokáže ocenit pouze člověk, který shoz na prádlo vlastní a používá.
Foto: ARTOX - shozy prádla
Foto: ARTOX - shozy prádla
Foto: ARTOX - shozy prádla
Foto: ARTOX - shozy prádla
ARTOX - shozy prádla Poslat poptávku