Společnost ROCKWOOL s hrdostí představuje svůj nejnovější přírůstek do řady výrobků z kamenné vlny - moderní systém TECLIT určený pro izolaci rozvodů chlazení v technických zařízeních. Produkty řady TECLIT jsou ideální jak pro izolaci potrubí pitné vody a chladících médií, tak i pro potrubí studeného vzduchu a přináší řadu výhod.

Systém TECLIT představuje prvotřídní nehořlavé izolační materiály speciálně navržené pro izolaci ocelových, nerezových, měděných a plastových instalací. Jeho velikou výhodou je široký rozsah použití. Dá se použít jak pro rozvody chladu, tak i tepla s provozní teplotou od 0 °C až do 250 °C. 

Produkty systému TECLIT jsou rozměrově stálé, odolné vůči působení chemických látek a zároveň se mohou pochlubit spolehlivou parotěsnou bariérou s hodnotou μ > 10 000. Pevný povrch z vyztužené parotěsné hliníkové fólie se samolepicím přesahem současně chrání potrubí před kondenzací vodní páry. Realizační firmy ocení zejména jejich snadnou a rychlou instalaci. Materiál se totiž lehce řeže a rychle lepí, protože není nutné čekat na zaschnutí lepidla. 

Pouzdrorohož TECLIT, stejně jako i jiné izolace od ROCKWOOL, jsou vyrobené z kvalitní kamenné vlny. Tento odolný izolační materiál poskytuje výrobkům TECLIT celou řadu výhod, včetně důležité záruky nehořlavosti (třída A2-s1, d0). Tyto izolace tak nehoří a nepřispívají k rozvoji požáru. Navíc se TECLIT pyšní nejnižším součinitelem tepelné vodivosti ve srovnání s jinými pouzdry pro rozvody chladu. 

„Věříme, že investoři a stavební firmy ocení kvality systému TECLIT a brzy bude součástí mnoha stavebních projektů. V současné době je více než kdy jindy důležité zavádět nejnovější technologie, které zlepšují energetickou účinnost budov a tím přispívají ke snížení jejich uhlíkové stopy. Promyšlená rozhodnutí, která jsou zároveň šetrná vůči životnímu prostředí, přinesou měřitelné výsledky všem – jak investorům, stavebním firmám, uživatelům budov, tak i prostředí, kde žijeme,“ uvedl Peter Kriško, obchodní manažer ROCKWOOL Česko a Slovensko. 

1. Potrubní pouzdro TECLIT PS

2. Izolační objímka TECLIT HANGER

3. Rohož TECLIT LM

4. Hliníková páska TECLIT AT

5. Těsnicí páska TECLIT FT

Podívejte se na rychlost instalace izolace na potrubí v praxi: https://www.youtube.com/watch?v=oR3oGkrS28M&t=223s