Budovy se více než 40 % podílejí na vypouštění CO2 do ovzduší, přitom by opatření pro úsporu energií mohla masivně snížit roční emise CO2. Proto vyvinul Internorm okno, které stanovuje nová měřítka ve standardním pasivním domě. Největší výrobce oken v Evropě dále buduje svou inovací oken THERMO 3 své vedoucí postavení v oblasti okenních systémů vhodných pro pasivní dům. THERMO 3 je sériově vybavené trojsklem, čímž dosahuje vynikajících hodnot tepelné izolace.

Megatrend energetické účinnosti

Hned dvěma novými okenními systémy odpovídá Internorm megatrendu na dnešních stavbách. THERMO 3 a PASSION vetro-design se vyznačují především jedním: energetickou účinností. Moderní okna a tím účinná tepelná izolace jsou nejhospodárnější metodou pro úsporu emisi CO2, jsou šetrné k životnímu prostředí, snižují náklady a starají se o stále lepší kvalitu a pohodu života.

Šetřete účinnou tepelnou izolací

Téma tepelná sanace bude nadále získávat na důležitosti. Z tohoto důvodu je u nových okenních systémů Internorm všechno zaměřené na vysoce účinnou tepelnou izolaci: THERMO3 je sériově vybaveno trojsklem (izolační hodnota skla Ug=0,6 W/m2K) a rozpěrkou z ušlechtilé oceli. Okno tak už ve standardu poskytuje vynikající hodnotu tepelné izolace Uw=0,80 W/m2K!
Foto: INTERNORM - OKNO, profil okna THERMO 3
Foto: INTERNORM - OKNO, profil okna THERMO 3
Foto: INTERNORM - OKNO
Foto: INTERNORM - OKNO
V tomto případě se v typickém rodinném domku během topné sezóny ušetří u vysoce tepelně izolujícího okna THERMO3 při ploše skla 30 m2 celkem 195 litrů topného oleje ve srovnání s okny s izolačním dvojsklem (Uw=1,3 W/m2K). Ve srovnání s tradičními okny s dvojsklem (Uw=2,8 W/m2K) je to dokonce 700 litrů topného oleje. Tepelnou sanací se zde vyhneme vysokým nákladům na vytápění a dosáhneme ideálních izolačních hodnot.

Vysoce funkční okno v módním designu

K tomu ještě přispívá speciálně vyvinutý systém komor s vysoce tepelně izolující termopěnou, systém trojího těsnění, jakož i technologie FIX-O-ROUND pro dokonalé zafixování tabule skla v rámu po celém obvodu, které zajišťuje více stability, vyšší bezpečnosti proti vloupání a ještě lepší izolaci.
Foto: INTERNORM - OKNO, profil okna THERMO 3
Foto: INTERNORM - OKNO, profil okna THERMO 3
Foto: INTERNORM - OKNO
Foto: INTERNORM - OKNO
Dohromady to dává nejlepší izolační hodnotu celého okenního systému Uw=0,72 W/m2K u modelu THERMO3 a Uw=0,82 W/m2K u modelu PASSION vetro-design (se zasklením Ug=0,5 W/m2K a rozpěrkou z ušlechtilé oceli). Provedení systému jako THERMO3 passiv je dokonce certifikováno jako ´Komponent vhodný pro pasivní dům.´

Co by byla samotná funkce bez odpovídajícího designu? To u obou nových okenních systémů zajišťuje inovovaný design s moderní optikou skla, která umožňuje architekturu s okny bez rámu, vyznačující se rovnými liniemi a klasickými prvky.
Foto: INTERNORM - OKNO, třída odolnosti WK2
Foto: INTERNORM - OKNO, třída odolnosti WK2
Foto: INTERNORM - OKNO
Foto: INTERNORM - OKNO
Internorm okno s.r.o. Poslat poptávku