Těžká stavební technika ušetří práci a čas Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

V dnešní době stále velké množství jedinců zastává názor, že použití těžké techniky je v porovnání s lidskou prací ekologicky nešetrné a příliš drahé. Opak je však pravdou. Při většině stavebních prací se používá technika, která je danou práci schopna vykonat za zlomek času a za přijatelnou cenu. Na tyto stavební práce stačí pouze obsluha strojů a tak se lidé, kteří by je jinak vykonávali bez použití techniky, mohou věnovat jiné činnosti.

Dělení strojů podle typu prací, ke kterým bývají využívány:

Stroje pro zemní a výkopové práce

Stroje využívané k úpravě terénu, jako například sejmutí ornice a výkopové či hutnící práce. Patří sem rypadla, grejdry, skejpry, traktorové a zhutňovací stroje.

Stroje využívané k manipulaci se stavebními materiály a k jejich dopravě

Stroje sloužící především k přemisťování materiálu a vytěžené zeminy. Lopatové nakladače, dopravní vozíky, pásové a speciální dopravníky, nákladní automobily, vlečná vozidla, těžkotonážní přepravní soupravy a prostředky pro ložné operace.

Stroje určené k zakládání staveb

Stroje k zakládání staveb využívané pro hloubení, beranění, injektáže atd.
Přeprava stavební techniky
Přeprava stavební techniky
Přeprava stavební techniky
Přeprava stavební techniky

Stroje pro injektážní práce

Injektáž pro zvýšení pevnosti a únosnosti hornin především u základových půd, stěn nebo svahů. Vrtné injektážní soupravy, koloidní míchačky, pístová nebo šneková čerpadla a výtlačné potrubí.

Stroje určené k výrobě, dopravě či zpracování betonu

Stroje zpracovávající a dovážející beton. Míchačky, betonárny, autodomíchávače a automíchače, valníky, kolečka, žlaby a skluzy, pásové dopravníky, bádie, čerpadla pro betonové směsi, stroje pro zhutňování betonu a ponorné vibrátory.

Stroje určené na zdvihací a montážní práce

Zdvihací technika - věžové, mobilní a speciální jeřáby, stavební výtahy, stavební plošiny a lávky a mobilní vysokozdvižné plošiny.

Zdroj: www.czechmat.cz
Přeprava stavební techniky
Přeprava stavební techniky
Přeprava stavební techniky
Přeprava stavební techniky
Prodej stavební techniky
Prodej stavební techniky
CZECH M.A.T., s.r.o. Poslat poptávku