Myslíte si, že garážová vrata jsou dnes natolik všední záležitostí, že na nich nelze vymyslet nic nového? Seznamte se s nabídkou garážových vrat firmy TRIDO, která už 13 let patří mezi přední české výrobce vrat. Svou strategii TRIDO zakládá na technické dokonalosti, vysokém užitném komfortu, estetické stránce konečných výrobků a cenové dostupnosti. Prodej, montáž a servis garážových vrat podporuje síť specializovaných firem v České republice i na Slovensku. TRIDO splní všechna vaše očekávání.

Nejjednodušší jsou vrata výklopná, dalším typem jsou pak vrata rolovací, ale díky svým vynikajícím technickým parametrům jsou nejrozšířenější vrata sekční.

Obvykle rozeznáváme dva typy sekčních vrat – vrata vysouvající se pod strop garáževrata odsouvající se do boku podél boční zdi. TRIDO dodává oba dva typy sekčních garážových vrat v mimořádné kvalitě. Protože záleží nejen na vzhledu, ale i na odolnosti a trvanlivosti vrat, používá TRIDO sekce 50 až 60 cm vysoké, z ocelového plechu, s povrchovou úpravou zinkováním a lakováním vysoce odolnou polyestersilikonovou barvou. Výplň tvoří speciální polyuretanová pěna, která vratům dodává výborné tepelně izolační vlastnosti. Vzhled a tvarování exteriérového plechu jsou nejběžnější ve třech základních provedeních. Nejednodušší a elegantní je hladký plech. Z praktického hlediska je ale nejzranitelnější.
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO
Další možností je povrch plechu s drobnými rovnoměrně rozptýlenými výstupky STUCCO, který se pro svůj vzhled víc používá na vratech určených do průmyslových objektů. Nejvíce používaný panel pro rodinné domy je v designu dřeva - takzvaný Woodgrain, který je ve světlém a tmavém provedení dřevu na první pohled velmi podobný.

Do nejvyšší kategorie estetického vzhledu, patří vrata hladká, doplněná designovými nerezovými prvky.

Samozřejmostí je také celá řada doplňků. Každý zákazník si může vybrat do vrat vsazená okénka. Buď hranatá bílá, hranatá oválná, kulatá nebo naprosto atypická.

Okénka mohou být průhledná, matovaná nebo mohou být navrhnutá i s libovolnou vitráží. Podobu okének je ale předem nutné konzultovat. V garážových vratech můžete mít umístěna i vstupní dvířka, která mohou být instalována i samostatně, vedle vrat.
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO
Další mnohdy opomíjenou důležitou součástí garážových vrat je jejich pohon. K dispozici je široká nabídka pohonů různé kvality i různé ceny. Trido používá zcela unikátní stropní pohony německé značky SOMMER, které vynikají svou tichostí a naprostou spolehlivostí. Při výpadku proudu lze v kterékoli poloze vrata odblokovat a v jiné je zase zablokovat. Další originální výhodou je oddělená řídící jednotka. Tu můžeme jednoduše osadit vedle vchodu do garáže a integrovaným tlačítkem pak vrata otevírat nebo zavírat.

Údržba garážových vrat je prakticky minimální. Snad je jen třeba dbát o čistotu v prostoru vrat, jelikož strojní části kontroluje dodavatel nebo servisní firma v rámci záručního a pozáručního servisu.
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO
FOTO: TRIDO