Typovým domem ledna 2013 je srub Bungalov RD1 Zobrazit fotky zobrazit 8 fotek

Středně velká, samostatně stojící roubenka srubového typu o půdorysu 12,87 x 10,6 metru poskytuje svým majitelům pohodlné a bezbariérové jednogenerační bydlení. Vnitřní dispozice nabízí prostorný obývací pokoj s jídelním koutem a kuchyňskou pracovní plochou, ložnici, dvě samostatné místnosti, kdy lze jednu z nich využít jako pracovnu, koupelnu, wc a šatnu. Do všech místností se dostaneme ze společné chodby a kromě hlavního vchodu nabídne Bungalov RD1 i vstup na terasu. Střecha domu je valbová, jeho energetický standard pasivní.

Architektonicky zajímavé řešení nabízí hlavní obývací prostor. Místo obdélníkového půdorysu se ocitáme uprostřed osmihranu, který je vklíněn do společných obdélníkových prostor kuchyně a jídelního koutu. Prosvětlení obytného prostoru zajišťují hned 4 okna. Další okno osvětluje jídelní stůl a další kuchyňskou pracovní plochu. Z hlavního obytného prostoru se přitom pohodlně přemístíme na terasu - páté okno bylo nahrazeno dvoukřídlými terasovými dveřmi.

Dostatek přirozeného denního světla je vůbec jednou z velkých předností tohoto bungalovu, byť je dům svým půdorysem na první pohled značně členitý. Fádní, ale po technické stránce ideální tvary kvádrů či krychlí však srubům nesluší.

Za hrubou stavbu Bungalovu RD1 zaplatíte včetně montáže 1.627.694 korun (při tloušťce stěn 68 mm), nebo 1.699.687 korun (při tloušťce stěn 92 mm).

Základní údaje o Bungalovu RD1

  • Rozměry: 12,87x10,6m
  • Celková obytná plocha: 109,30 m2
  • Velikost hlavního obytného prostoru s jídelním koutem: 33,69 m2
  • Velikost kuchyňské pracovní plochy: 7,45 m2
  • Velikost ložnice: 17,29 m2
  • Velikosti samostatných pokojů: 12,12 a 11,44 m2
  • Velikost koupelny: 7,20 m2
  • Velikost chodby: 17,17 m2
  • Velikost WC: 1,33 m2
  • Velikost šatny: 1,61 m2
  • Střecha: valbová
  • Energetický standard: pasivní
Bungalov RD1
Bungalov RD1
Půdorys bungalovu RD1
Půdorys bungalovu RD1
Pohled
Pohled
Pohled
Pohled
Pohled
Pohled
Pohled
Pohled

Proč dřevostavba z masivního dřeva

Dřevo je i po "smrti" stromu stále živý materiál, který dýchá. Dosahuje výborných tepelně izolačních vlastností, byť je tato vlastnost vyvážena špatnou schopností teplo naopak akumulovat. Ovšem právě to jsou požadavky, které vyhovují pasivnímu energetickému standardu bydlení.

Sruby zapadnou do přírody jako její organická součást. Jejich nevýhodou je však nízká tolerance ze strany běžných městských a venkovských obytných zón. Záleží tedy především na lokalitě, kde chceme srub stavět a také vstřícnosti stavebního úřadu a blízkého okolí stavebníka.

Dřevo dýchá, je trvanlivé, pružné a snadno se zpracovává. Bát se nemusíme ani ohně. Výstavba domů z masivního dřeva je rychlá a stavět lze i v zimě. Předností dřeva je také předvídatelnost jeho hoření a vysoká teplota potřebná pro samovznícení (nad 300 oC). Například ocel ztrácí své mechanické vlastnosti již při 200 oC.

Zdroj: www.moraviawood.cz
MORAVIA WOOD TRADING, s.r.o. Poslat poptávku