Úspory a výhody venkovní rolety Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Podzim je v plném proudu a mnoho z nás už si navečer či po ránu rádo přitopí. A stejně jako já určitě řeší, jak na topení ušetřit. Máme nově zrekonstruovaný dům, ale i přes jeho zateplení nás stále trápily tepelné úniky. A řešení přišlo vzápětí. Naši sousedé si totiž nechali nainstalovat před zimními mrazíky venkovní rolety. Okamžitě jsem se začala doptávat proč právě venkovní rolety. Odpovědí bylo několik a tak se je vám budu snažit přenést v tomto článku.

Jak mnoho z nás ví, venkovní roleta je další možností venkovního stínění hned po venkovních žaluziích. Venkovní rolety jsou umístěny z vnější strany budov, domů a jsou charakteristické závěsem z profilovaných lamel, které se pohybují ve vodících lištách a při jejím vytažení se schovají do schránky (boxu). Regulovat intenzitu slunečního záření lze postupným spouštěním rolet, kdy mezi lamelami vznikne pootevřená škvíra.

Bezpečnost i zvuková izolace

Venkovní roleta se od ostatních produktů stínění liší tím, že je bezpečnostní, vyrábí se totiž z extrudované lamely. Venkovní roleta plní kromě zastínění i další funkce a to: tepelnou izolaci, zvukovou izolaci, zvýšení pocitu soukromí a v neposlední řadě funkci estetickou. Předností venkovní rolety je především termoregulační a ochranný prvek.
Venkovní rolety
Venkovní rolety
Venkovní rolety patří k produktům ve stínící technice s největší účinností jak v letním, tak v zimním období. A jsou vhodné tam, kde chceme dosáhnout co možná největší energetické úspory pro náš dům nebo budovy. Můžete je namontovat nejen na novostavby, ale také dodatečně na již hotový dům. Velikost schránky (boxu) je závislá na celkové výšce rolety.

Manuální i automatické ovládání

Vzhledem k tomu, že jsou rolety z hlediska konstrukce robustnější, je vhodné zvolit automatické ovládání, které je komfortnější a zbaví vás fyzické námahy – dálkovým ovladačem můžete ovládat jednu roletu nebo více rolet zároveň. V dnešní době i do venkovních rolet dáváme chytré motory, které je možné využít s mobilní aplikací či načasovat jejich vytahování a stahování.
Další možností je samozřejmě manuální ovládání a to na šňůru nebo popruh. U tohoto ovládání je potřeba rozmyslet, kudy šňůra či popruh povede.

Přednosti a výhody:

  • Vysoký stupeň zastínění a snižování hladiny okolního hluku z venku
  • Termoregulační a bezpečnostní efekt
  • Hliníkové lamely plněné PUR pěnou nebo plastové lamely
  • Maximální garantovaná plocha 8,5 m2
Pokud tedy i vy přemýšlíte nad venkovními roletami, které vám ušetří finance za energie, obraťte se na prodejce Labona. Na eshopu si můžete vybrat z více druhů stínění a doma namontovat sami. Ušetříte tak navíc i za montáž rolet.