Užijte si léto na nově Zobrazit fotky zobrazit 10 fotek

Letní dny se jistě neobejdou bez terasy, bez místa pro klidné posezení s přáteli a rodinou. Materiálů pro novou terasu se nabízí mnoho. Nejpraktičtější však stále zůstává betonová dlažba. Výhodou je nejen široký výběr, ale především snadná realizace a téměř bezúdržbové užívání.

Zahrady už nejsou určeny jen k pěstování zeleniny a ovoce. Daleko více jsou vyhledávány pro relaxaci, zábavu a setkání s rodinou či přáteli. Ideálním doplňkem zahrady je proto terasa. Při výběru vhodného materiálu hraje velkou roli cena, kvalita, design a následná údržba. Pořadí těchto priorit se samozřejmě liší, ale každý si jistě vybere v nové výběrové kolekci Dostupný luxus od společnosti BEST.

Betonová dlažba
Betonová dlažba

Co byste měli vědět, než začnete se stavbou?

Komfortní terasa musí být dostatečně velká a pohodlná. Dlažba na terase by měla být nejen potěchou pro oči, ale musí být i bezpečná a jednoduchá na údržbu. Proto je důležité přihlédnout i k okolí terasy a vlastnostem dlažby. Na terasy, které jsou určené především ke stolování spojené s grilováním, doporučujeme dlažbu opatřenou silnovrstvým lakem a vytvrzenou pod UV lampou. Povrch betonové dlažby tak dosahuje lepších odolností při styku s nečistotami, snadněji se čistí a zvyšuje se její odolnost proti mechanickému poškození. Důležité je také vybrat správnou barvu dlažby, sladit okolí s barvou domku a s dalšími zahradními doplňky a zároveň myslet na praktickou stránku. Tmavší odstíny, ideálně v provedení colormix, jsou vždy lépe udržitelné a lépe skryjí případné skvrny.

Betonová dlažba
Betonová dlažba

Nechte se inspirovat nejžádanější dlažbou

V nabídce je mnoho variant od klasických zámkových dlažeb až po velkoformátové a moderní dlažby. Velmi oblíbenými dlažbami se staly sestavy více tvarů v malých i velkých rozměrech. Za zmínku jistě stojí řádkové skladby dlažeb BEST – BELEZA a BELISIMA, které dokonale doplní okolí tradičního i moderního domu. Na výběr jsou dvě výšky, několik barevných variací a povrchových úprav, včetně již zmiňovaného UV ošetření.

Betonová dlažba
Betonová dlažba

Plánujete-li k terase umístit i bazén, vybírejte z dlažebních kamenů s hrubší povrchovou strukturou. Ideální je využít nabídky terasových dlažeb, které mají opravdu pestrou škálu barev a povrchů. Za zmínku jistě stojí i reliéfní dlažby, které působí velmi přirozeně a navozují dojem přírodního kamene. Výhodou terasové dlažby je také možnost pokládky na terče. Terče zajistí, že dlažba bude měkčí při došlapu a voda, která se na dlažbě nahromadí, bude lépe odtékat do nezapískovaných spár.

Betonová dlažba
Betonová dlažba

Poslední dobou získává na oblibě také dříve trochu neprávem opomíjená velkoformátová dlažba. V minulosti se používala především ve větších prostorách, popřípadě v průmyslových a komerčních objektech. Současný trend však ukazuje, že velkoformátová dlažba je ideálním řešením i pro menší plochy. U této dlažby platí tvrzení, že v jednoduchosti je krása.

Betonová velkoformátová dlažba
Betonová velkoformátová dlažba

I betonovou terasu lze sladit s přírodou

V nabídce jsou dlažby, které svou strukturou navozují vzhled přírodního kamene. Imponující je dlažba BEST – ALTEA nebo BEST – ALTEZO, které svým jedinečným vzhledem připomínají přírodní břidlici. Pro příznivce tradičních dvorků a chodníčků bude jistě velkou inspirací dlažba BEST – MENTO nebo BEST – LEGENDA. Jedná se o dlažby speciálně ostařené a naprosto dokonale padnoucí k vesnickému stavení.

Betonová dlažba
Betonová dlažba

Nezapomínáme ani na zídky, ploty, schody …

Na trhu jsou nové plotové prvky BEST – STONE, které si i za krátkou dobu působnosti získaly svůj obdiv. Jejich předností je především přirozený vzhled a velká variabilita. V tomto systému je celkem 13 různě velkých kamenů, které se dají libovolně kombinovat. Navíc je možné zídky doplnit i schodišťovými prvky nebo palisádami, které jsou vyráběny stejným způsobem, tudíž k sobě perfektně ladí a sjednotí tak celou zahradu. Tyto prvky byly představeny na nejprestižnějších výstavách FOR ARCH a FOR GARDEN, kde získaly velký ohlas a ocenění TOP EXPO a GRAND PRIX. 

Betonová dlažba, opěrná zídka a palisády
Betonová dlažba, opěrná zídka a palisády

A pro milovníky rovných a jednoduchých tvarů je na trhu moderní dvouprvkový plotový systém BEST - ROKA, který svým vzhledem vytvoří originální řešení, ať už pro oplocení pozemku nebo pro příjemné zákoutí terasy.

Betonové oplocení
Betonové oplocení

Nabídka je tak široká, že uvítáte rady odborníka?

Ideální je přemýšlet koncepčně, tedy ladit všechny prvky do stejného stylu, a vybírat tak sortiment od jednoho výrobce. Pokud si nejste jisti, že vyberete správně nebo chcete Vaše nápady profesionálně zkonzultovat, pak doporučujeme navštívit odborníky v podnikových prodejnách BEST, kde vám ochotně poradí. Tak velké a stále aktualizované výstavní plochy jinde nenajdete a přímý kontakt s výrobky zaručí reálnou představu o nabízených barvách či povrchových úpravách. 8 podnikových prodejen s vnitřními i venkovními vzorkovnami je rozmístěno po celé České republice. Skvěle dostupné, ať už bydlíte kdekoliv. Pokud se rozhodnete pro návštěvu některé z podnikových prodejen, radost jistě udělá bonus na nákup v hodnotě 500 Kč, který získáte na stránkách www.best-bonusy.cz.

Betonová dlažba
Betonová dlažba