Bezpečnostní kování (Zdroj: HT DVEŘE) Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Vybrat vchodové bezpečnostní dveře do domu není taková legrace, jak by se na první pohled mohlo zdát. Jde totiž o jednu z nejdůležitějších součástí zabezpečení vašeho domu. Každý rok je přitom v České republice vykradeno přes 11 tisíc domácností. A většinou zloději do bytu či domu proniknou právě přes vstupní dveře. Je tak očividné, že ne každý člověk si dá na správném výběru dveří záležet. Pokud nechcete patřit do zmíněné statistiky, měli byste zvážit koupi bezpečnostních dveří.

Kvalitní vchodové dveře do rodinného domu

Vchodové dveře do domu představují pro lupiče překážku, kterou překonají jen stěží. Pokud je správně vyberete a montážníci pak i dobře nasadí do nových zárubní, nemají nezvaní návštěvníci šanci. V naprosté většině případů je odradí už jen pohled na takové dveře.

Jaké jsou přednosti takových vchodových dveří do rodinných domů?

  • Mají patentovaný hlavní zámek s atestací na tlak 1 tuny.
  • Díky bezpečnostním trnům není možné je vysadit ze zárubně.
  • Jsou mimořádně robustní díky výztužím z kalené oceli.
  • Jedním otočením klíče je možné je zamknout až na 14 zamykacích bodech.
  • Jsou odolné proti odvrtání zámku, vyplanžetování i vylomení.
  • S přídavným zámkem, který je nezávislý na tom hlavním, je možné je snadno zamykat zevnitř domácnosti.
Vchodové dveře do domu (Zdroj: HT DVEŘE)
Vchodové dveře do domu (Zdroj: HT DVEŘE)

Jak je vybrat?

Ne všechny značky a druhy dveří jsou v takové kvalitě, jakou si váš dům zaslouží. Proto je důležité věnovat jejich výběru dost času a energie. Kvalitní vchodové dveře do domu 80 cm i 90 cm musí splňovat hned několik bezpečnostních opatření, být vyrobeny z odolných materiálů a splňovat atesty na bezpečnost.

Vstupní dveře do bytu (Zdroj: HT DVEŘE)
Vstupní dveře do bytu (Zdroj: HT DVEŘE)

Maximální ochranu, kterou potřebuje většina českých domácností, vám dodají dveře s bezpečnostní třídou 3. Splňují nejpřísnější normy a poskytují potřebnou úroveň ochrany. Nižší třídu bychom nedoporučili, protože není dostatečná.

Při výběru dekoru se nemusíte nechat omezovat, na trhu je dnes již spousta jak dřevěných, tak klasických barev. Bez problému tak seženete třeba oblíbenou klasicku v podobě bílých vchodových dveří do domu nebo vchodové dveře do domu zlatý dub.

Na co si dát pozor?

Rozhodně nekupujte vchodové dveře do domu, které mají pouze jeden zámek. Jedná se sice o levnější variantu, ale velký počet zamykacích bodů je pak ovládán pouze jedním klíčem a centrální zámek je přetěžován.

Vstupní dveře do bytu (Zdroj: HT DVEŘE)
Vstupní dveře do bytu (Zdroj: HT DVEŘE)

Nezapomeňte, že s novými bezpečnostními dveřmi je potřeba vyměnit i zárubně. A to bez debat. Jinak nebude zabezpečení a těsnění 100%, což je při takové investici opravdu škoda. Držíme pěsti, ať vyberete správně!