Opláštění střešního okna pomocí sádrokartonu (Zdroj: Rigips)

Opláštění střešního okna po jeho instalaci může představovat výzvu, ale s trochou trpělivosti a dodržením správného postupu to zvládnete. Právě správný postup je klíčový pro minimalizaci tepelných mostů. Podívejte se na naše montážní video, které vám ukáže, jak na to.

Celým návodem provází Honza a Miloš ze Školy suché výstavby Rigips, která celoročně pořádá kurzy pro profesionály i svépomocníky.

K ochraně hran opláštění kolem střešního okna používáme ochrannou pásku na rohy a kouty Habito® Flex, kterou aplikujeme do sádrového tmelu Rifino Top. Nezapomeňte, že spáry v oblasti zalomeného nadpraží a parapetu je nutné předem vyplnit sádrovým tmelem. Pro více informací se podívejte na videonávod: Jak na rohy a kouty s páskou Habito® Flex.

Vyzkoušejte si montáž nanečisto ve Škole suché výstavby

Dvoudenní kurz "Opláštění podkroví sádrokartonem" zahrnuje montáž podhledu, předstěny, a hlavně šikminy s důrazem na správné opláštění střešního okna. To vše včetně kotvení topných těles bez potřeby dodatečné výztuhy podkonstrukce. Nebudou chybět ani povrchové úpravy tmelením bez broušení.

Potřebujete odborné rady před stavbou či rekonstrukcí?

Obraťte se na zkušené specialisty z Centra technické podpory Rigips. Kontaktovat je lze telefonicky na čísle 226 292 224, e-mailem na ctp@rigips.cz nebo vyplněním online formuláře.