Vnitřní nebo vnější žaluzie? Zobrazit fotky zobrazit 12 fotek

Léto nám ťuká na dveře a na okna začínají intenzivně dorážet sluneční paprsky. To je chvíle, kdy každý z nás přemýšlí, jestli zvolil ten správný způsob zastínění oken. Pokud tento problém právě řešíte a nemůžete se rozhodnout, jestli si pořídit venkovní rolety nebo vnitřní žaluzie, zde je několik rad, které vám mohou pomoci.

První otázka, kterou je potřeba si položit, zní: Proč si vlastně chcete stínění pořídit? Vadí vám pohledy sousedů do domu? Nemůžete spát při světle pouličních lamp? Praží vám slunce přímo do oken a způsobuje nepříjemné horko? Chcete se stíněním zároveň zvýšit tepelnou izolaci oken? Nebo potřebujete regulovat sluneční svit kvůli televizi či počítači? Ideální řešení není nikdy pouze jedno. Vzhledem k šíři sortimentu je opravdu z čeho vybírat. Podle odborníků ze společnosti SERVIS CLIMAX je nejlepší kombinace venkovního a vnitřního stínění.

Žaluzie, které známe z dřívějších dob, prošly vývojem a nabízejí se v mnoha variantách. K dostání jsou v různých materiálových provedeních. Nejčastěji se setkáte s hliníkem, ale pořídit si můžete třeba i žaluzie bambusové. Velkou výhodou je široká paleta odstínů, která přímo vybízí k experimentování. Zahrnuje neutrální i pastelové barvy a povrch matný, lesklý či metalický. Vzhledem k tomu, že u kvalitních žaluzií se nejedná o několikaletou záležitost, ale v interiéru vydrží podstatně déle, je třeba při jejich pořizování dobře zvážit požadavky na jejich vzhled.
Přečtěte si také: Vnitřní nebo venkovní žaluzie? Rady pro výběr.
Bambusová žaluzie Comfort50
Bambusová žaluzie Comfort50
Venkovní žaluzie
Venkovní žaluzie
Venkovní žaluzie
Venkovní žaluzie
Stínění zimní zahrady markýzou
Stínění zimní zahrady markýzou
Pod slovem roleta si pro změnu většina z nás představí nevzhledné a ošoupané látkové role z interiérů socialistických paneláků. Moderní rolety jsou ale něco úplně jiného. „V Climaxu nabízíme jak elegantní textilní rolety do interiérů dotvářející domácí atmosféru, tak žaluzie a stále oblíbenější venkovní rolety, které je možné využít pro ochranu oken rodinných domů, rekreačních objektů, ale také administrativních budov nebo bytových domů,“ říká Ing. Roman Havel, vedoucí výroby společnosti SERVIS CLIMAX a.s.

Venkovní žaluzie, nebo hliníkové rolety, jsou nejefektivnější ochranou proti slunci. Skýtají pro své uživatele celou řadu výhod. Tepelné záření je zachyceno vně budovy a nedochází tak k prostupu tepla do interiéru. Díky tomu se můžete vyhnout instalaci klimatizace, která není vždy zdravá. Vedle vynikající protisluneční ochrany je chrání také proti úniku tepla a proti hluku. Hliníkové předokenní rolety pak představují skvělou ochranu oken proti rozmarům počasí a znatelně tak prodlužují jejich životnost. Zejména u rodinných domů, chat, chalup a dalších rekreačních objektů představují předokenní hliníkové rolety výborný bezpečnostní prvek. Rolety jsou chráněny proti nadzvednutí speciální pružinou a představují tak nesnadnou překážku pro zloděje a dobrou ochranu proti vloupání. U moderních předokenních rolet se nemusíte bát, že by byly nad vaše síly, jejich ovládání je velmi jednoduché. Je možné je ovládat ručně nebo motoricky, přičemž motorické rolety je možno ovládat celou řadou moderních způsobů, jako je dálkové ovládání, časový spínač, větrná či sluneční čidla a další.
Venkovní předokenní rolety
Venkovní předokenní rolety
Látková roleta Apollo
Látková roleta Apollo
Látková roleta Calypso
Látková roleta Calypso
Fasádní clona Metro
Fasádní clona Metro
Vnitřní stínění je naopak vhodné k zamezení nechtěných pohledů zvenčí. Většinou se používají především hliníkové žaluzie. V poslední době lze však zaznamenat větší nárůst poptávky po vnitřním látkovém stínění. Je to způsobeno zejména velkým množstvím vzorů a barev, které látkové rolety a plisé nabízejí. V případě požadavku na zatemnění jsou k dispozici tzv. black out látky se speciálními vlastnostmi.

Když budete přemýšlet o stínění, je tu ještě jedno doporučení. Většina výrobků protisluneční ochrany má totiž jednu nevýhodu. Při jejich stažení máte, částečně nebo zcela, zastíněn výhled z okna. Ideálním prvkem, pokud nechcete přijít o výhled a současně chcete prostor zastínit, jsou výsuvné markýzy. Ty vám odstíní přímý sluneční svit, ale nechají volný průhled oknem. I zde existuje nepřeberné množství látek.

Zdroj: www.climax.cz
Markýza
Markýza
Markýza
Markýza
Markýza
Markýza