Hliníkové dveře ochrání vaše domovy Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek Jaké zvolit vstupní dveře neřeší pouze lidé žijící v rodinných domech, ale i majitelé bytových či panelových domů. Hlavním požadavkem na vstupní dveře je odolnost a bezpečnost. Oběma těmto požadavkům pak skvěle vyhovuje hliník. Jaké nejdůležitější vlastnosti musí vstupní dveře splňovat? Zaručí nám kování a bezpečnostní sklo větší ochranu? Jaké jsou designové možnosti hliníkových dveří?

Hliník je stále využívanějším materiálem. Díky jeho vynikajícím vlastnostem, jako jsou tvarová a tepelná stálost, nenáročná údržba a dlouhá životnost, je vynikající nejen pro využití v interiéru, ale především pro výrobu venkovních vstupních dveří.

Hliník navíc není nudným materiálem, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale nabízí elegantní a nadčasový design.

Jaké vlastnosti musí vstupní dveře splňovat?
  • musí být překážkou proti vniknutí do domu
  • musí být snadno použivatelné a bezpečné
  • musí umožnit bezpečné opuštění domu v případě nebezpečí
  • musí být odolné, protože jsou velmi namáhané
  • musí být dobrou vizitkou majitele domu
Foto: www.heroal.de
Foto: www.heroal.de
Obr: OKNOSERVIS, bezpečnostní sklo a kování
Obr: OKNOSERVIS, bezpečnostní sklo a kování
Na kování záleží?

Pro hliníkové dveře je optimálním řešením vícebodový zámek, který má tři západky a tím zabezpečuje důležitou ochranu proti násilnému vniknutí. Nezamčené dveře tedy drží na třech uzavíracích bodech a další tři se vysouvají při zamčení.

Zámek navíc obsahuje kalené ocelové části a ocelové protáčivé kolíky, které zaručují větší bezpečnost proti rozřezání. Silný převod dveří přitáhne dveřní křídlo těsně do zárubně a tím zabrání vzniku průvanu a zabezpečí nás před hlukem i únikem tepla.

Co zajistí bezpečností sklo?

Pro ještě větší ochranu našeho obydlí je možné u hliníkových dveří využít bezpečnostního skla. Toto sklo se skládá ze dvou nebo více tabulí plochého skla, které jsou spojeny velmi pevnou polyvinylbuteralovou fólií, vyznačující se vysokou přilnavostí ke sklu. Takto zpevněné sklo je odolné proti prohození, průstřelu i explozi.

Základní ploché sklo může být také nahrazeno sklem speciálním, například sklem chránícím proti slunečním paprskům nebo pohledům zvenčí, tepelně a zvukově izolačním sklem a sklem protipožárním.
Foto: www.heroal.de
Foto: www.heroal.de
Foto: OKNOSERVIS, hliníkové dveře a jejich profily
Foto: OKNOSERVIS, hliníkové dveře a jejich profily
Originální výplň dodá dveřím šmrnc?

I když je vzhled vstupních dveří tím nejdůležitějším, můžou se stát díky originální výplni příjemným prvkem domu. Výplň může tvořit klasické sklo, které může být zabarveno či ozdobeno nejrůznějšími ornamenty, nebo může vytvářet nejrůznější geometrické tvary.

Hliníkové dveře může zdobit také nerezavějící ocel, která jim dodá velmi osobitý charakter. Nabídka výplní je velmi rozmanitá, každý si může vybrat podle svého vkusu.

Funkčnost vstupních dveří může být vylepšena využitím nejrůznějších doplňků. Jsou to například dveřní samozavírače, kovová dveřní madla vyráběná v nejrůznějších variantách, nebo na dveře mohou být umístěné dopisní schránky.

Při orientaci v široké nabídce a vhodnosti výběru dveří je dobré se poradit se specializovanými odborníky. Společnost OKNOSERVIS nabízí jak široký výběr hliníkových vstupních dveří, tak i zázemí se zkušenými specialisty.
Foto: OKNOSERVIS
Foto: OKNOSERVIS
Obr: OKNOSERVIS, vybrané typy dveřních výplní
Obr: OKNOSERVIS, vybrané typy dveřních výplní