Vyberte si bezúdržbový plot Zobrazit fotky zobrazit 10 fotek

Bezúdržbové ploty jsou jednorázovou perspektivní investicí. Klasickými zástupci jsou poplastované pletivo a pozinkované ploty. Kombinace kvalitních materiálů, snadné a rychlé montáže a dostupné ceny z nich tvoří univerzální řešení pro různá použití. Pokud klademe důraz na estetickou stránku, můžeme si vybrat z dekorativních druhů. Výhodou těchto plotových systémů je nejen široká škála plotových prvků, ale také velké množství doplňků a příslušenství.

Hledáte pletivo, o které se nebude muset pečovat? Univerzálním bezúdržbovým řešením je pozinkované a poplastované pletivo. Jeho vysoká odolnost i snadná montáž tvoří ideální spojení. Ploty se prodávají v různých formátech. Pro náročnější existují odolnější druhy se silnějším zinkováním, pro vyšší estetické požadavky jsou v nabídce okrasné ploty.

Poplastované pletivo

Poplastované pletivo je jedním z nejpoužívanějších. Na pozinkovaný ocelový drát se nanáší plastová vrstva, což zajišťuje dlouhou životnost plotu. Díky této speciální povrchové úpravě se jedná o bezúdržbový a odolný materiál. Plot odolá vůči působení náročných klimatických podmínek, zvýšené vlhkosti i vůči korozi. Ploty se prodávají v rolích a můžeme si vybrat z pletiv s různou velikostí ok, průměrem drátu i výškou. Signifikantní bývá zelená barva pletiva.

Pozinkované pletivo

Pozinkovaný drát zaručuje pevnost, vysokou životnost a široké možnosti použití. Pletivo se prodává bez nebo s napínacím drátem, pro vysokopevnostní aplikace se používá pletivo se zesílenými dráty. Prodávají se také pletiva se zesílenou vrstvou zinku, která dodává plotu vyšší odolnost vůči korozi a prodlužuje jeho životnost.
Čtyřhranné poplastované pletivo
Čtyřhranné poplastované pletivo
Plotový panel
Plotový panel

Okrasné pletivo

Pokud kromě funkčnosti a odolnosti požadujeme ještě eleganci, vybíráme z nabídky dekorativních plotů. I v této kategorii je důležitá kvalitní povrchová úprava a možnost snadné a rychlé montáže plotu. Nejčastěji se okrasné pletivo používá pro oplocení předzahrádek, travnatých ploch, parků i květinových záhonů.

Sloupky

Součástí plotových systémů jsou rozmanité prvky – mimo jiné i plotové sloupky. Sloupky se vyrábí tak, aby připevnění pletiva k nim bylo co nejjednodušší (např. mají tvarované profily). Vždy se vyplatí volit prvky s kvalitní povrchovou úpravou. I kvalitně zpracované sloupky mohou být za dostupnou cenu.

Zdroj použitých fotografií: www.gaves-plot.cz
Okrasné pletivo
Okrasné pletivo
Oplocení
Oplocení
Oplocení
Oplocení
Oplocení
Oplocení
Oplocení
Oplocení
Oplocení
Oplocení
Oplocení
Oplocení