Novodobá zlatá horečka a výnosná recyklace elektroniky

Novodobá zlatá horečka a výnosná recyklace elektroniky

Typů na snadné zbohatnutí uslyšíte za den spoustu. Jejich vadami na kráse bývá, že ke zbohatnutí zpravidla nevedou. Domácká těžba zlata ze staré elektroniky je v tomto ohledu příjemnou změnou. Svou upřímností. Není totiž úplně jednoduchá a zbohatnout se jí také moc nedá. Zábava to ale je.

Čištění počítače, notebooku a příslušenství není novoroční tradicí, čistit je třeba častěji

Čištění počítače, notebooku a příslušenství není novoroční tradicí, čistit je třeba častěji

Píšete text a najednou si všimnete překlepu, třeba nad písmenem "a" je čárka. Vyměníte znak a ona je tam pořád, posunete text, čárka zůstává na stejném místě a text se pohybuje. Nečistota na obrazovce, snad nejčastější prekérie. Anebo třeba stisknete klávesu a nevrátí se do původní polohy, evidentně stopa po něčem tekutém a lepkavém, co se do klávesnice dostalo. U obyčejných levných externích klávesnic stačí za cenu okolo stokoruny koupit novou, obvykle stačí jednou za rok až několik let. U těch dražších (třeba herních) a u notebooků se však čištění rozhodně vyplatí.

Jak si vybrat televizi a proč je velmi důležitý její rozměr

Jak si vybrat televizi a proč je velmi důležitý její rozměr

Jednoduše platí, že rozměr televize je třeba vybírat také podle velikosti pokoje, ve kterém bude umístěna. Kritérií výběru je samozřejmě více a může se zdát, že velikost televize je údajem nepodstatným. Ve vztahu k velikosti místnosti a místa, odkud chceme televizi pozorovat, však jde o takzvanou „pozorovací vzdálenost“. A právě pozorovací vzdálenost je důležitým, byť tak trochu skrytým parametrem, který zásadně ovlivní náš komfort při sledování televize. A pozor – i při práci u počítače, i když zde jsou důležitější vaše záda a nastavení monitoru.

Isover vždy po ruce

Isover vždy po ruce

Na konci září spustila divize ISOVER, Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., aplikaci pro tablety a chytré telefony s názvem Isover SmartApp, která by měla zjednodušit přístup ke všem potřebným a praktickým informacím.

Bezpečný a výkonný počítač

Bezpečný a výkonný počítač

Děti, pro něž počítač představuje především zábavu, běžný uživatel, jemuž ke štěstí postačí prolistovat desítku oblíbených internetových serverů a vyřídit elektronickou poštu, ale i pravověrní profesionálové – ti všichni se dnes neobejdou bez moderní výpočetní techniky, s jejímž vlastnictvím v naší době téměř výlučně souvisí rovněž připojení k internetu. Jak však vybrat nejvhodnější počítač a příslušné komponenty k němu?

Jak na digitální fotografii II. díl

Jak na digitální fotografii II. díl

Fotografování, a zejména to digitální, se stalo doslova fenoménem. Snímky pořizují nejen profesionálové, první pokusy s fotoaparátem v ruce si odbývají i úplní začátečníci. Digitálním fotoaparátem tak můžeme udělat radost doslova každému.
Jak se zorientovat na dnešním trhu a co nejlépe vybrat ten nejvhodnější typ fotoaparátu, ale i jak začít fotit tak, abychom měli z našeho snažení radost, nám napoví seriál o digitální fotografii.
Ve druhém díle se zaměříme na snímače a optiku fotoaparátů.