Ilustrační foto Zobrazit fotky zobrazit 7 fotek

Každý den se těšíte na to, až si budete moci konečně zajít do svého oblíbeného wellness centra a nechat sebe i svou mysl hýčkat tak, jako nikdy předtím? A co kdybychom vám řekli, že existuje hned několik způsobů, jak si můžete toto pohodlí dopřát i u vás doma? Podívejte se, jak díky několika tipům můžete transformovat vaší koupelnu v dokonalé spa, které vám bude každý závidět.

Zaměřte se na vhodný design

Preferujete spíše moderní styl v podobě jednoduchých linií nebo dáváte přednost domáckému a útulnému prostředí? Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv z těchto možností, pamatujte, že v koupelně byste se měli cítit především pohodlně, bez jakýchkoliv zbytečných prvků, které by mohly narušovat vaší relaxaci.

Ilustrační foto
Ilustrační foto

A co s barvami?

Věděli jste, že barvy hrají klíčovou roli v tom, jak vnímáte a reagujete na dané prostředí? Proto je důležité, abyste při výběru barevných kombinací pro vaší koupelnu, včetně stěn, nábytku a doplňků, zvážili jemné a světlé odstíny.

Doma se budete cítit jako v opravdovém wellnessu i se začleněním zelených prvků a rostlin evokujících přírodu, které jsou často spojovány se svěžestí a obnovou energie.

Vedle nesáhnete ani se zlatými nebo stříbrnými prvky, které dodají vašemu domácímu wellness nádech luxusu a elegance.

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Méně znamená více

Máte v oblibě velké skříňky s mnoha úložnými prostory? Při vytváření klidného a harmonického prostoru ve vaší koupelně byste na to možná měli radši úplně zapomenout.

To ovšem neznamená, že by koupelnový prostor měl přípomínat holobyt. I do menších skříní nebo poliček se s přehledem vejde vše potřebné, co musíte mít po ruce. A to třeba i takové sérum na řasy.

Řiďte se proto nejen pravidlem méně je více, ale také upřednostňujte kvalitu před kvantitou. Investujte tak do prvotřídních prvků, které odolají časté vlhkosti v koupelně a budou vám sloužit bez problémů i několik let.

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Vana nadevše

Bez čeho by se neobešlo správné wellness? No přece bez velké, pohodlné a hluboké vany! Neexistuje totiž nic, co by mohlo překonat pocit ponoření se do teplé koupele po náročném dni, kdy můžete nechat všechen stres a napětí odpadnout a dovolit vašem tělu i mysli si odpočinout.

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Proč preferovat vanu před sprchovým koutem?

Teplá voda přináší našemu tělu mnoho blahodárných účinků - uvolňuje nejen svaly, ale i mysl a podporuje správnou cirkulaci krve. Této relaxace byste s pouhým sprchovým koutem těžko dosáhli.

Koupání ve vaně představuje mnohem více, než jen hygienický rituál. Do vany můžete přidat vonné oleje nebo pěny do koupele a vytvořit si tak intimní a smyslnou atmosféru, která bude příznivě působit na vaši náladu i duševní pohodu.

Zatímco sprchový kout se obvykle neuplatní jako výrazný designový prvek, elegantní oválná vana na nožičkách může působit také jako dominantní prvek, který dodá vaší koupelně luxusní vzhled, po kterém toužíte.

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Nezapomínejte ani na osvětlení

Dokáží ozvláštnit a zpříjemnit celkovou atmosféru, jsou doplňkem každého prostoru a zvýrazní všechny důležité prvky v koupelně. Výběrem správného osvětlení můžete vytvořit dokonalý prostor pro svůj odpočinek.

Při transformaci koupelny na domácí spa centra je důležité:

  • zvolit teplé a jemné osvětlení, které nepůsobí rušivě
  • místo chladných světel se zaměřit spíše na žárovky s teplým nádechem
  • pro regulovatelnou teplotu barvy vybrat LED osvětlení
  • dimenzovat osvětlení na jednotlivé zóny koupelny podle jejich funkcí
  • využívat i přirozeného denního světla
  • pořídit si dostatečnou zásobu svíček
Ilustrační foto
Ilustrační foto

Co si z článku odnést?

  • Při rekonstrukci koupelny vsaďte na váš osobitý styl.
  • Držte se jemných, světlých a pastelových barev.
  • Koupelnu můžete doplnit i o zelené prvky v podobě květin či živé stěny.
  • Místo velkých skříněk zvolte minimalističtější verzi.
  • Pro maximální pohodlí a perfektní relaxaci nahraďte sprchový kout vanou.
  • Zvolte teplé a tlumené světla.