Ve více než stovce prodejen stavebnin nyní stavebníci naleznou i půjčovny pomůcek pro zdění z broušených cihel. Novou službu připravila ve spolupráci se svými obchodními partnery společnost Wienerberger, která tím vyšla vstříc velkému zájmu o výstavbu z broušených cihel POROTHERM CB. Půjčovny jsou určeny především pro stavebníky rodinných domů. Zapůjčit si zde je možné zakládací soupravu, nanášecí válce, nivelační soupravu a další potřeby nutné pro výstavbu z tohoto materiálu.

,,Půjčovny pomůcek pro výstavbu domů z broušených cihel byly zřízeny téměř v každém okrese. Bez problémů je tak mohou využít stavebníci na celém území ČR,“ vysvětluje rozsah nové služby ing. Roman Busta ze společnosti Wienerberger. „Nabídku půjčoven využijí pro založení stavby i ti ze stavebníků, kteří se rozhodli zdít stále více populární technologií POROTHERM DRYFIX.SYSTEM. Zde maltu nahradila speciální PUR-pěna, místo zednické lžíce stačí jen dóza se speciální pistolí,“ doplňuje Busta. Tato v současnosti nejrychlejší metoda zdění přitom umožňuje zvládnout realizaci hrubé stavby z cihel do týdne. Zdivo je velmi rychle pevné a zůstává neustále suché, takže je možné pracovat i za mrazu.

Díky nové službě už stavebníci nemusí na stavbě improvizovat, nebo pomůcky potřebné pro zdění z broušených cihel POROTHERM CB kupovat. „Záměrem naší služby je snadno a rychle poskytnut stavebníkům všechny pomůcky potřebné pro výstavbu domů z broušených cihel,“ říká závěrem ing. Busta.

Konkrétní podmínky zapůjčení získáte na jednotlivých půjčovnách. Jejich seznam je k dispozici na www.porotherm.cz/kontakty.