Zabezpečte stávající vchodové dveře Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek

Na dveře komerčních i obytných prostor, kde je vyžadována odolnost proti nechtěnému vniknutí nebo vypáčení instalujeme různá zařízení, která je chrání o mnoho lépe než běžný zámek. Využíváme několik typů ochranných zařízení. Patří mezi ně vícebodové rozvorové zámky, závory a mříže.

Vícebodový zámek

Je nejrozšířenějším zabezpečovacím zařízením. Zámek je navržen jako stavebnicový systém a sami si můžete zvolit, který typ je nejvhodnější v poměru cena a zabezpečení. U jednokřídlých dveří lze zvolit 3 nebo 5 zamykacích bodů, u dvoukřídlých jsou možnosti 3+2, 5+2 či 5+4. Ovládání je možno vybrat ze tří možností: motýlkovým trezorovým klíčem, krátkým tlačným trezorovým klíčem a zámkovou cylindrickou vložkou s ovládáním v klice na jeden klíč. Tuhost dveří ještě zvyšuje venkovní nebo vnitřní pancéřování. Chrání konstrukci dveří před napadením a proražením z venkovní strany. Povrchová úprava je tvořena nábytkářským potahovým materiálem a čalouněním. Vícebodové zámky můžeme použít pro jakoukoli zárubeň. U dřevěných zárubní je zabezpečení na vysoké úrovni.

Bezpečnostní závora

Dvoubodovou bezpečnostní závoru můžeme použít pro zabezpečení všech jednokřídlých dveří. Je vyrobena z oceli a opatřena vnějším krytem zámkové vložky. Dodává se v délkách od 750 do 3.000 mm a upravuje se na míru při montáži podle rozměru otvoru. Ovládání je cylindrickou zámkovou vložkou s ozubeným kolem. Vnější kryt je v bílé, hnědé nebo černé barvě. Závora se instaluje jak horizontálně, tak vertikálně a je možné sjednocení s jinými ochrannými prvky (vícebodovými zámky) na jeden klíč. 
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák

Mříže pevné a nůžkové

Tvoří základní prvek pro ochranu majetku v přijatelných cenách. Je zde mnoho možností tvarů a motivů. V případě zájmu je možno vypracovat individuální výtvarný návrh. Při výrobě je průřez rámu volen s ohledem na rozměry z čtvercové, kruhové či ploché oceli. Povrchová úprava se provádí lakováním. Na přání mohou být mříže pozinkované s vrchní úpravou práškovým lakem. Nůžkové mříže se osazují v místech, kde chceme mít i v době naší nepřítomnosti volný výhled do výlohy, okna a podobně. Výhodou tohoto typu mříže je to, že ve složeném stavu nezabírá velký prostor a proto neruší estetický dojem. Její montáž nevyžaduje žádné speciální úpravy a je ji možno namontovat do jakéhokoli stavebního otvoru nebo ji předsadit. Může být instalována vně i uvnitř objektu. Je vedena vodítky v horní a spodní části a její pohyb ulehčují kladky, které přispívají také k snadnému otvírání a zavírání. Povrch je tvořen žárovým zinkováním, práškovým lakem nebo jejich kombinací.

Zabezpečení proti vloupání samozamykacími zámky provádí naše firma na jakýchkoli jednokřídlových i dvoukřídlových, stávajících i nových dveřích. Dveře je těmito zámky možno zabezpečit v novostavbách i ve starších či historických domech.
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Foto: Michal Dvořák
Michal Dvořák - servis s.r.o. Poslat poptávku