Kvalitní stínění každý ocení Zobrazit fotky zobrazit 9 fotek Horizontální a vertikální žaluzie a také rolety jsou nadále stále inovovanou klasikou ve stínící technice. I přesto, že je mnohdy nahrazuje zasklení oken s fóliemi, které interiér chrání v létě před přehříváním a v zimě zase omezují únik tepla ven. Stále jsou v kurzu i zmodernizované rolety látkové, pokud však požadujete větší bezpečí, sáhněte po roletách venkovních. Představujeme vertikální žaluzie Blue line a Blue line PVC, horizontální žaluzie Klasik line a Profi line, látkové rolety Apollo, Calypso a Orion a modernizované typy rolet venkovních.

Vertikální žaluzie zútulní každý prostor

Vertikální žaluzie v sobě spojují praktické funkční a elegantní dekorační vlastnosti. Dobře chrání před slunečními paprsky i pohledy zvenčí. V interiéru skvěle nahradí závěsy a záclony, jejich údržba je jednoduchá a nezadržují zbytečně prach. Vertikální žaluzie vytvoří útulnou atmosféru a díky široké paletě barev dokonale ladí s interiérem.

Systém Blue line nabízí žaluzie, které jsou postaveny na horním bílem nosiči z oboustranně lakovaného hliníku. V nabídce najdeme až 68 barev a vzorů látek. Žaluzie mohou být vyhotoveny ze 100% polyesteru, směsi polyesteru a bavlny, 100% skleněného vlákna, PVC nebo speciální reflexní látky, která je vhodnou variantou především do počítačových místností. Ovládání je možné v 5 variantách a je zajištěno řetízkem a provázkem.

Systém Blue line PVC zahrnuje vertikální žaluzie, jejichž lamely jsou vyrobeny z PVC, proto jsou výborné zejména do prostředí, kde je zvýšená vlhkost či prašnost. Lamely jsou opět nabízeny v pestré barevné škále.
Foto: www.climax.cz, vertikální roleta blue line PVC
Foto: www.climax.cz, vertikální roleta blue line PVC
Foto: www.climax.cz, vertikální rolety blue line
Foto: www.climax.cz, vertikální rolety blue line
Horizontální žaluzie jsou stále dokonalejší klasikou

Horizontální žaluzie nabízejí dokonalou protisluneční i termoizolační ochranu. Zachytí přímé sluneční světlo a umožní regulaci jeho intenzity. Mají nenáročné obsluhování a jsou vhodné pro všechny typy oken.

Pro starší typy dřevěných a kastlových oken jsou vhodné žaluzie meziskelní. Lamely jsou vytahovány pomocí silonové šňůrky, naklápění pomocí klasické otočné tyče.

Klasik lineje řada žaluzií doplněná o praktickou brzdu. Ta umožňuje nastavení žaluzií v libovolné pozici. Žaluzie se montují do okenního rámu zevnitř, proto při jejich eventuální údržbě není nutné rozevírat okno.

Profi linejsou špičkovým výrobkem doplněným o horní krycí profil. Svými vynikajícími vlastnostmi i vzhledem je tento typ žaluzií vhodným doplňkem pro moderní plastová okna a Eurookna. Žaluzie nabízí veškerý komfort jednoduchého ovládání, instalace i údržby bez nutnosti demontáže. Kvalitní komponenty a dokonalé ukrytí upevňovacích konstrukcí tak vytváří dokonalý soulad okna i žaluzie.
Foto: www.jskonsorcium.cz, horizontální rolety klasik line a profi line
Foto: www.jskonsorcium.cz, horizontální rolety klasik line a profi line
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Ilustrační foto (www.shutterstock.com)
Látková roleta je vhodná domů i do kanceláře

Látkové rolety se mohou jevit jako nudné kusy textilu, moderní látkové rolety se však stanou ozdobou vašich oken. Jsou vyráběny ve všech barevných odstínech, proto si každý vybere přesně podle svého vkusu. Navíc výborně plní stínící funkci.

Řada látkových rolet Apollo skvěle chrání proti přímému slunečnímu svitu. Rolety se navíc vyznačují vynikající odolností vůči vlhkosti, prachu nebo mechanickému poškození. Proto jsou ideální do kancelářských budov, nemocnic, bank či škol.

Rolety Calypso jsou naopak vhodné do domácností. Je možné je namontovat na stěnu i na strop. Jsou ovládány řetízkem, který je možné doplnit elegantním závažím napínajícím rolety. Je tak zabráněno přivření rolety do okna.

Orion jsou rolety vyráběné v provedení vnitřních kazetových rolet s hliníkových krytem. Box a lišty jsou vyráběné v několika barvách i imitaci dřeva. Rolety se montují zejména na rámy plastových oken. Mají minimální prosvit světla, proto jsou využitelné i jako zatemňovací clony.

Pro typizovaná střešní okna Fakro, Velux a Roto jsou určeny rolety Titan, které jsou opět kazetového typu s hliníkovým krytem. Jsou ovladatelné pružinovým mechanismem, který umožní zastavení v kterékoli pozici. Výborně plní tepelnou i stínící funkci.
Foto: www.climax.cz, látková roleta apollo
Foto: www.climax.cz, látková roleta apollo
Foto: www.climax.cz, látkové rolety calypso, orion a titan
Foto: www.climax.cz, látkové rolety calypso, orion a titan
Venkovní rolety ochrání před sluncem i zloději

Venkovní rolety jsou vyráběné z kvalitních hliníkových lamel, které jsou vyplněné polyuretanovou pěnou. Pokud zákazník klade větší důraz na bezpečnost svého domova, může zvolit rolety s extrudovanými lamelami, které zvyšují bezpečnost v kombinaci s dalšími osvědčenými zabezpečovacími prvky, jako je např. zajištění na klíč, zástrče či automatické jištění. Rolety je možné ovládat několika způsoby, od ručního ovládání lankem, pružinkou nebo páskem, až po elektromotory s dálkovým ovládáním. Pokud nechcete s roletami manipulovat vůbec, řídící automatický systém umožní naprogramovat pohyb rolet v týdenním cyklu přesně podle vašich individuálních požadavků.

Hliníkové profily jsou vyráběné z kvalitních materiálů na plně automatických linkách, díky tomu se veškěré komponenty rolet vyznačují stálostí a neměnností. Široká paleta barev nabízí variantu pro každého zákazníka. Přitom jsou používané barvy vysoce odolné proti oděru i vlivu vnějších vlivů. Proto jsou i po letech stejně krásné a výrazné.

Firma Zámečnictví a montáže Petr Bílek nabízí široký seznam poskytovaných služeb. Postará se jak o montáž kvalitních garažových vrat i oken, do kterých vám doporučí vhodný typ žaluzií či rolet, jejichž montáž nebude pro zkušené pracovníky žádný problém.
Foto: www.climax.cz, venkovní rolety do překladů
Foto: www.climax.cz, venkovní rolety do překladů
Foto: www.climax.cz, venkovní rolety předokenní, podomítkové a nadokenní
Foto: www.climax.cz, venkovní rolety předokenní, podomítkové a nadokenní
Bílek Montáže
Poslat poptávku