Moderní kuchyni vévodí sklo
Stejně jako nám módní návrháři každoročně diktují, jaké barvy či střihy oblečení jsou právě „in,“ přicházejí s novými trendy také bytoví architekti. A právě sklo je v současné moderní kuchyni na špici.
Chcete, aby byla i vaše kuchyně moderní? Nechte se inspirovat nejnovějšími i budoucími trendy.
Stejně jako nám módní návrháři každoročně diktují, jaké barvy či střihy oblečení jsou právě „in,“ přicházejí s novými trendy také bytoví architekti. A právě sklo je v současné moderní kuchyni na špici.
Nová kuchyně je opravdovou výzvou, především místem praktickým, funkčním, ovšem určitě se nevyplatí rezignovat na vzhled a také na luxus.
Při vybírání kuchyně stojí na samém začátku otázka: „Jaká vlastně má být?“ Možností existuje přirozeně více, záleží na vkusu a představách majitele. Přinášíme několik tipů na kuchyň, která odpovídá současným trendům. Naprosto viditelným trendem je snaha, aby se zóna pracovní a obytná vzájemně prolínaly. Prolnutí těchto sektorů je dnes snadnější, než by se zdálo, protože současný trend nahrává jednoduchým až strohým tvarům a hladkým plochám. Trendy jsou kuchyně moderní – účelnost a elegance zatlačily útulnost a rustikálnost do pozadí. Výhodou je, že nejste vázáni pouze tím, co nabízí výrobce. Naopak, máte možnost uplatnit individuální vkus a přání. Každá kuchyň tak může být originálem a to ve všech cenových relacích.
Promyšlená funkčnost s ohledem na daný prostor a příjemné pracovní prostředí jsou prvotní znaky moderní kuchyně.
Život je plný překvapení a každý den se člověk může naučit něco nového. Třeba to, proč by do dvířek od ledničky člověk neměl dávat máslo. I když právě tam je na ně uchystaná speciální přihrádka.
Vložíte do mikrovlnky pokrm, necháte ohřát, vyjmete a půlka jídla je studená a půlka horká. Tekuté pokrmy můžete promíchat a mikrovlnku ještě na chvíli zapnout, ale ostatní? Jak je takový rozdíl možný? Odpovědí jsou stojaté vlny, dají se však elegantně obejít. Jak?
V letošním roce slaví společnost BLANCO významné výročí - 100 let od svého založení. Firma, kterou založil v roce 1925 v německém městečku Oberderdingen Heinrich Blanc, dnes patří k předním světovým výrobcům a dodavatelům dřezů, kuchyňských baterií a košových systémů pro třídění odpadů.
Přivydělávat se dá různě. Kartičky hokejistů, které jste v dětství opomněli vytáhnout z originálního balení, založili jste je a někde na vás při stěhování vypadly, vám se štěstím mohou vynést na slušný důchod. Teď jen, jestli máte takové klenoty kde střádat. Majitelé domu z Toronta s tím ovšem měli problém.
Technistone, také označovaný jako tvrzený, umělý nebo konglomerovaný kámen českého původu, si rychle získal oblibu mezi designéry, architekty i zákazníky. Díky svému vzhledu a praktickým vlastnostem je oblíbeným druhem tvrzeného kamene.
Pravděpodobně jste již slyšeli, že je naše tělo tvořeno až ze 70 % z vody. Voda je součástí všech tělesných tekutin a je nezbytná pro správné fungování všech našich tělesných orgánů. A tak by mělo být zřejmé, že kvalita vody, kterou pijeme, je nesmírně důležitá. Aby bylo naše tělo optimálně zdravé, měli bychom pít pouze nejčistší vodu.
Potřebu změny zpravidla vycítíme až tehdy, kdy už je pozdě. A to platí i v případě zaneřáděných kuchyní. Teprve v ten moment, kdy se v nich každá aktivita stane nesmírně komplikovaná, začneme přemýšlet, jak to vůbec mohlo zajít tak daleko. Tohle jsou ty přehlížené signály, že vaše kuchyně spěje ke katastrofě.
Kuchyně je srdcem domova – ale snadno se stane také zdrojem frustrace. Na co si dát pozor při jejím návrhu a rekonstrukci, aby se vám v ní lépe žilo? Jakým chybám se vyvarovat?
V moderní kuchyni je důležité nejen kvalitní vybavení, ale i osvětlení, které dokáže podtrhnout atmosféru prostoru. Novy Shelf je elegantní řešení, které kombinuje praktickou poličku s integrovaným LED osvětlením ovládaným gesty. Jednoduché, stylové a maximálně funkční – ideální pro ty, kteří hledají chytré detaily do svého interiéru.
Na designérských trendech je zábavné, jak často se mění a přesouvají. Jsou podobně proměnlivé jako móda. Občas dají vzniknout nějakému silnému proudu, jiné novinky po chvíli upadnou v zapomnění. A letošní rok je v tom opravdu výživný. Nese se v duchu výrazných změn. Které se prosadí, jaké vás mohou oslovit, anebo naopak jen krátce ošálit?
Jako když jste celý den někde zmáčknutí, skrčení a ohnutí. A pak se konečně můžete narovnat, protáhnout a zaklonit. Stejný pocit úlevy pociťovali i majitelé domácnosti, v níž si nechali rozšířit užitný prostor přístavbou, do které vsadili novou nerezovou kuchyni.
Největší zdroje nepořádku v každé domácnosti? Když si odmyslíte hrající si děti a zvířecí mazlíčky, tím nejpravděpodobnějším epicentrem neladu bude pravděpodobně kuchyně. Ta místnost působí trochu neuspořádaně vlastně pořád, i když se v ní zrovna nevaří. Jak se dá tento chronický problém kuchyní vyřešit?
Jsou tam a čekají. Ale na co vlastně? O většině z nich už dávno nevíte. A tak jen vyplňují prostor v ledničce, která se sice jeví být příkladně naplněná, byť je vlastně poloprázdná. Probírka jedlého a nejedlého zboží, které si chladíte na horší časy, vám ušetří dost místa a pomůže s úklidem.
Termín Černý pátek se do historie zapsal hned několikrát. Spojován byl s hospodářskými krizemi, v roce 1869 v USA a o čtyři léta později v Rakousko-Uhersku, a pak taky s velkým pádem na burze v roce 1929. Od té doby se to černě negativní vyznění dost proměnilo. Černý pátek je dnes spíše chápán jako svátek komerce. Po jistou dobu patřil, psychicky i fyzicky, k nejnáročnějším dnům, které prodavači v obchodech na západ od Aše zažívali. Čím to?
Opakování je matka moudrosti. Nesjpíš proto, že spousta chyb se plodí (s prominutím) z blbosti. A vylévat do kuchyňské výlevky cokoliv, co tam nepatří, to už bez prominutí blbost je. Naše vlastní. Často za ni taky platíme, protože tyto naše drobné hříchy a opomenutí se v odpadu rychle posčítají dohromady. Je ucpaný.
Výhled na zasněžené ledovce si rádi dopřejí ti, kteří teď vyráží na sjezdovky v zahraničí. Ale doma, v mrazničce, mrazáku nebo dokonce ledničce o ně nikdo nestojí. Zbavit se namrzlé krusty může být práce na dlouhé hodiny. Anebo taky na pár minut, pokud si necháte poradit.