Dobrý den,
obracím se s dotazem jak mám postupovat pokud chci rekonstruovat chatu i když se bude jednat o 80% přestavbu. Na Územním plánováni jsem prezentoval nákres a bylo mi řečeno že pokud se budu držet půdorysu tak nebude problém ale nevím co mám dokládat na stavebním úřadě.. je prosím někde schéma jak postupovat?! Moc děkuji! Jiří

Odpověď Tak pokud nejde jen o údržbu a bude se muset zasahovat do nosných konstrukcí (krov, obvodové zdi, část stropů) pak jednoznačně musí jít o „ohlášení stavby“. A ohlášení vyžaduje projektovou dokumentaci vypracovanou oprávněnou (autorizovanou) osobou.



Takže, najděte si projektanta a ten musí vědět, jak má váš záměr zpracovat. Ale pozor:

- přece jen bych pečlivě přečetl regulaci územního plánu. Protože v současné době se může stát, že v něm máte omezenou velikost např. na 30 m2. A vaše stará chata je už dnes větší. Kdyby váš stavební úřad dospěl k závěru, že nejde o stavební úpravy ale vlastně o novostavbu, tak najednou narazíte.

Takže nechte si to nakreslit „chytře“, tak abyste obhájil stavební úpravy s tím že objekt celou dobu výstavby právně nezanikne….
Městský úřad Jindřichův Hradec - Odbor výstavby a územního plánování