V paneláku asi 45 roků starém potřebuji provést rekonstrukci podlahy v místnosti 3,5 x 3,5 m. Skladba: na betonovém panelu je zásyp nějakou drobnou drtí, na tom 1 vrstva lepenky, hobra 1 cm a parkety 25x5x2,2 cm. Jsou tam prošlapané nerovnosti a parkety nehodlám renovovat. Vím, že existují nějaké podlahové desky asi 200 až 250 x 50 cm ale netuším, jak je použít. Parkety, hobru a lepenku pryč, dorovnat zásyp /čím?/ a desky na to? Nebo desky nahoru na parkety/jako mezivrstvu možná mirelon?/....tím by se podlaha zvedla o tloušťku těch desek, ale to bych skousl. Poradíte? Nebo jinou technologii? Jakou? Z uvedeného je zřejmé, že jsem úplný laik. DĚKUJI ZA RADU!!!

Odpověď Dobrý den,


Oprava podlahy, na kterou se dotazujete by mohla vypadat takhle:

Odstranil bych parkety, hobru i zásyp.Dále bych proměřil hloubku, kterou potřebuji dorovnat a na základě tloušťky je potřeba dopočítat a určit materiál.

Na beton použijte kamennou vatu (tepelná i zvuková izolace, která má velké bodové zatížení) na tuto vatu OSB desky ve dvou vrstvách tyto desky se po položení vytmelí a na ně následně můžete pokládat – PVC,Vinyl,plovoucí podlahu,koberec

Z mé strany Vám od stolu asi více neřeknu,pokud by z Vaší strany byl zájem mohu přijet a zakázku zaměřit probrat možnosti a nezávazně spočítat.


s pozdravem


Václav Horkel

majitel

vmpodlahy@vmpodlahy.cz

775077987
Podlahářství - Václav Horkel

Dobrý den,
ideální postup by byl parkety vykopat a udělat nový beton a novou podlahu. Tato varianta je časově i finančně náročná. Pokud však nechcete parkety zachovat a jsou ještě v celistvém stavu, tak by bylo možné je znivelovat. Tedy zalít nivelační stěrkou. Nivelační stěrka by celý povrch uhladila a mohl byste na ní položit novou podlahu dle Vašeho výběru. Pokud jsou již nerovnosti moc velké nebo nejsou už parkety celistvé, tak Vámi navrhovaný postup OSB nebo cetris desek bude správné řešení. Je třeba počítat s tím, že i položené desky bude třeba před pokládkou většiny krytin znivelovat. Výjimkou by mohl být koberec, plovoucí podlaha nebo skládaný vinyl. V každém případě bych doporučoval osobní konzultaci na místě.

Ing. Milan Bittner

Dobrý den,

dle Vašeho dotazu bych postupoval následovně.
Jsou zde dvě varianty: buď bych použil dřevotřísku perodrážka určenou do vlhka a nalepil jí na parkety nízkomontážní pěnou. Druhá varianta je že bych podlahu kompletně vyboural po izolaci lepenky a na lepenku bych udělal 5cm odlehčeného betonu - rychleschnoucího.
Nicméně bych potřeboval zakázku vidět nebo nafotit a poslat, abych mohl doporučit nejlepší variantu.

S pozdravem
Podlahářství RAVL.

Podlahářství RAVL
Vlastimil Turiščev
Máchova 927/4a
407 53 – Jiříkov
Tel: +420731580899

Podlahářství Vlastimil Turiščev - Ravl

Dobrý den,

1.varianta: Možná oprava stěrkou stávajících parket tj. vystěrkovat a na to novou podlahu

2.varianta: Osb desky s podložkou a a ni novou podlahu

3.varianta: Vše vytrhat a stěrka a na ní novou podlahu



s pozdravem Brychta

Koberce Tábor Měšice