Dotaz: -děkuji za odpověď a doplňuji, že koupi bytu i zahrady zajišťoval manžel. Na byt bylo použito i stavební spoření dětí a z toho i úvěr, který jsme na byt nepotřebvali, ale na pozemek. Byt stál o 100 tis. více než pozemek, proto částka od mého otce, kterou převzal a písemně potvrdil převzetí na koupi bytu. Při koupi bylo dohodnuto, že mně a dětem zůstane byt, manželovi pozemek. Pozemek nechal napsat jen na sebe.Až při vypořádávání sjm začal tvrdit, že peníze dostal na pozemek od svého otce proto je jen jeho.
Že použil úvěr na byt jsem zjistila asi po roce, když úvěr neplatil. Prý úvěr ze staveb. spoření lze použít jen na bytové účely, Udělal prý jenom výměnu. Ve vypořádání chce ale polovinu tržní ceny bytu, což nemáme, neboť děti i já jsme dali úspory už na koupi bytu. Je to podvod, ale nevím jak to dokázat. Děkuji

Odpověď

V druhém e-mailu jste nám zaslala další, doplňující informce, které, bohužel, pouze rozšiřují popis skutkového stavu. V naší odpovědi na Vaši žádost jsme uvedeli, že bychom potřebovali nejen další, ale i konkrétnejší informace, zejména znění jednotlivých smluv (darovací, o úvěru, o koupi bytu, o koupi zahrady, výpisy z katstru nemovitostí, příp. jiné písemné dohody, které jste uzavřeli - o použití obrdžených finančních prostředků, dohody kdo a co nabude apod.). Bez prostudování výše uvedených dokumentů Vám bohužel nemůžeme kvalifikovaně odpovědět, nicméně v případě Vašeho zájmu jsme připraveni poskytnout právní pomoc.

Mgr. Ivana Sládková, advokátní kancelář