Majitel zvolil na terasu venkovní dlažbu Stark v imitaci betonu. Zobrazit fotky zobrazit 5 fotek

Vypadají tak, jako by doslova z oka vypadly pravému dřevu, kameni nebo betonu. Snadno se pokládají a jejich barvy nevyblednou ani za spoustu let. Nevadí jim rozlitý olej či víno. Řeč je o venkovních dlažbách o tloušťce 2 cm z keramiky na terasu či k bazénu. Seznamte se s terasami lidí, kteří se nechali okouzlit půvabem a vlastnostmi 2cm exteriérových dlaždic na terče. 

Jako dřevo každým coulem

„Kde jsi pořídil to dřevo na terasu?“ Tuto otázku často pokládají návštěvy majiteli, který má na terase a u bazénu exteriérovou dlažbu v imitaci dřeva. Když se pak hosté dozvědí, že to není dřevěná podlaha, ale keramická dlažba na terasu o tloušťce 2 cm, nestačí se divit. Na venkovních dlaždicích jsou totiž dokonale vyobrazeny suky a žilkování, stejně tak barevná nejednotnost a struktura - přesně jako u pravého dřeva. 

Keramická venkovní dlažba Forever na terase a u bazénu majitele vypadá jako pravé dřevo.
Keramická venkovní dlažba Forever na terase a u bazénu majitele vypadá jako pravé dřevo.

Majitel si dle svých slov vybral 2cm dlažbu na terče v dekoru dřeva nejen pro její dokonalou podobnost s pravým dřevem, ale také proto, že mrazuvzdorné keramické dlaždice mají mnoho výhod pro exteriér. Není je třeba pravidelně ošetřovat tak jako pravá dřevěná prkna a obavy z třísek může každý ihned hodit za hlavu. Barvy navíc u keramické dlažby vlivem slunečních paprsků neblednou. 

2 cm venkovní dlažby mohou na jedničku s hvězdičkou imitovat nejen různé typy dřevin, jako je dub, buk, olše, teak či eben. Mohou také vypadat jako různé typy kamenů, jako pravý kov, beton nebo mít různé vzory. Spoustu inspirace pro vaši terasu či prostranství u bazénu najdete ve fotogalerii teras.

Rozlité víno? Žádný problém

K jaru či létu patří i pořádná grilovačka! Milovníkem grilování a venkovního posezení s přáteli je majitel terasy, který si zvolil betonový design venkovní dlažby na terče. Pochvaluje si, že skvrny od rozlitého oleje či vína se do dlaždic nevsakují, ale jdou snadno očistit. Keramickou venkovní dlažbu stačí umýt proudem tekoucí vody z hadice, pro větší pocit čistoty pak přidat do kbelíku s vodou prostředek na čištění dlažby a vytřít mopem. 

Majitel zvolil na terasu venkovní dlažbu Stark v imitaci betonu.
Majitel zvolil na terasu venkovní dlažbu Stark v imitaci betonu.

Protiskluz a snadná čistitelnost dlažby? Jde to

Šperkem další terasy a prostranství u bazénu je venkovní dlažba, která vypadá jako pravá kamenná podlaha. Dlažba má vysoký stupeň protiskluznosti, aby majiteli na mokré podlaze u bazénu neuklouzla noha. Některé dlaždice s vyšším protiskluzem se však hůře čistí. Majitel má ale dlažbu, která neklouže, a přesto je poměrně snadná na údržbu. 

2cm keramická dlažba na terase a u bazénu majitele má kamenný design.
2cm keramická dlažba na terase a u bazénu majitele má kamenný design.

S výběrem vhodného stupně protiskluznosti majiteli poradili specialisté studia M.B.KERAMIKA, kteří se mimo jiné specializují také na 2cm exteriérové dlažby. Rádi i vám poradí online na chatu nebo v jednom z 5 studií, jaký stupeň protiskluznosti bude vhodný pro vaši terasu či prostranství u bazénu. Řadu keramických dlažeb má firma skladem k okamžitému odběru za super cenu.

Co je třeba pro snadnou pokládku?

Co pokládka venkovní dlažby o tloušťce 2 cm na terče obnáší? Naprostým základem je mít pro terče pevný a rovný podklad, jako například betonový nebo zhutněný štěrkový. Pak už jde pokládka rychle a snadno. 

Na beton nechala položit venkovní dlažbu i majitelka terasy, která zvolila kamenný design dlaždic. Více o pokládce na terče se dočtete v článku O stavbě terasy

Keramická dlažba na terče na terase majitelky se jmenuje Lake stone.
Keramická dlažba na terče na terase majitelky se jmenuje Lake stone.

Terčů existuje celá řada, některé mají pevnou výšku, jiné jsou výškově nastavitelné. Dobrý specialista vám poradí také s tím, jaké terče budou vhodné pro váš exteriér, a kolik přesně jich budete potřebovat. 

Pod dlažbu na terče můžete šikovně schovat třeba kabely od zahradního osvětlení nebo potrubí. V případě potřeby výměny či opravy dlaždice jednoduše nadzvednete, a pak vrátíte zpět na místo. I z toho důvodu nedá spousta lidí na 2cm venkovní dlažby dopustit.