4 otázky, které si musíte položit před pořízením bezpečnostních dveří Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Chcete svůj byt opouštět s klidným srdcem a odjíždět do práce bez zbytečných nervů? Zvažte pořízení bezpečnostních dveří. Ptáte se proč? Důvodů je hned několik. Pokud bydlíte v bytě, největší šanci, jak se k vám zloděj může dostat, je právě přes vstupní dveře. Už z toho důvodu je na vchodové dveře pohlíženo jako na jednu z nejdůležitějších částí zabezpečení bytu.

Každý rok zloději v ČR vykradou přes 11 000 domácností a právě vstupní dveře jsou v drtivé většině jediná překážka, která je může zastavit. Pokud nemáte bezpečnostní dveře, je pro nezvané návštěvníky téměř hračka prolomit zámek. Bezpečnostní dveře jsou zasazené do speciálních zárubní a zloději je tak překonají jen velmi obtížně. Už na první pohled navíc budí respekt.

1. V čem jsou pro vás lepší?

Bezpečnostní dveře mají speciální prvky, které jinde nenajdete. Jedná se například o hlavní rozvorový zámek uzamykající křídlo ve více místech. Další důležitá výhoda jsou tři bezpečnostní trny, které brání ve vytržení křídla dveří u pantů. Dále jsou to výztuže dveří vyrobené z kalené oceli a součástí dveří jsou i hroty proti vysazení.

Pro větší bezpečnost jsou dveře jediným otočením klíče zamknuty až na 12 bodech a zámek je odolný vůči odvrtání, vyplanžetování i vylomení. Díky přídavnému zámku, který se zamyká nezávisle na hlavním zámku, můžete dveře zamykat jednoduše i zevnitř, a tím předejít loupeži v době, kdy spíte.
Bezpečnostní dveře
Bezpečnostní dveře

2. Jak nejlépe vybrat bezpečnostní dveře?

Na prvním místě je samozřejmě výběr kvalitního modelu. Dbejte na to, aby dveře splňovaly všechna bezpečnostní opatření a byly vyrobeny z odolných materiálů.

Odborníci doporučují dveře 3. bezpečnostní třídy. Splňují ty nejpřísnější normy a poskytují vysokou bezpečnost na rozdíl od nižších tříd, které nejsou dostatečné. Vyšší třída se vyplatí pouze v případě, že vlastníte drahé umění, lovecké vybavení, sportovní ocenění a jiné.

3. Na koho se obrátit při výběru?

Nejlepším prvním krokem je samozřejmě vyhledání a srovnání sortimentu jednotlivých firem, například na internetových stránkách. Pokud nejste odborníci, určitě se obraťte přimo na dodavatele, kteří vám s výběrem jistě rádi poradí. Na rozdíl od vás mají totiž mnohaleté zkušenosti a vyhnete se tak zbytečným komplikacím. 
Bezpečnostní dveře
Bezpečnostní dveře
Mezi přední specialisty na našem trhu patří například společnost HT dveře. Nejen, že dodávají špičkové bezpečnostní dveře do rodinných domů, bytů i firem, ale také zprostředkovávají jejich montáž a zajišťují kompletní servis včetně řady doprovodných služeb. HT dveře mají pobočky po celé České republice a i díky mnohaletým zkušenostem  řadí odborníci i veřejnost jejich dveře mezi nejuznávanější na trhu.

4. Na co si dát při nákupu pozor?

Pokud už jste se rozhodli investovat do vstupních dveří, nekupujte dveře pouze s jedním zámkem. V případě ovládání všech zamykacích bodů jedním klíčem je centrální zámek velmi zatěžovaný. Sice ušetříte, ale rozhodně nezabezpečíte svůj domov dostatečně.

Druhé doporučení se týká zárubní. Ty je nutné vyměnit spolu s bezpečnostními dveřmi, a zajistit tak maximální bezpečí. Společnost HT dveře nabízí zárubně, které jsou ukotvené rámovými hmoždinkami a jejich instalace probíhá během jednoho dne spolu s bezpečnostními dveřmi.
Bezpečnostní dveře
Bezpečnostní dveře