Cementová litá pěna PORIMENT<SUP>®</SUP>

Cementová litá pěna PORIMENT®

Seznamte se s cementovou litou pěnou PORIMENT®. Tento lehký materiál má na našich stavbách široké uplatnění. Vhodný je všude, kde je třeba vyplnit hluché místo konstrukce bez nadměrného přitížení.

EASYCRETE<SUP>®</SUP> - nová kvalita v transportbetonu!

EASYCRETE® - nová kvalita v transportbetonu!

Samozhutnitelné betony (SCC betony) jsou betony, které jsou i přes svou tekutost vysoce stabilní a v bednění se samovolně roztékají do vzdáleností větších než 10 metrů. Jejich výhodou je, že se při ukládání do bednění na stavbě nemusí zhutňovat.

Betonové směsi – novodobá alchymie

Betonové směsi – novodobá alchymie

Co mají společného tunely, obchodní budovy, mosty, obytné stavby a sochy na Špilberku? Je to beton! Využití betonu je velice rozmanité a široké. Díky různým variantám složení betonových směsí se otevírá možnost používání ve všech základních stavebních odvětvích. Klíčové prvky betonové směsi tvoří tři základní složky: kamenivo, cement a voda. Jejich konkrétní poměr a vlastnosti jednotlivých složek zásadně ovlivňují výsledný charakter betonové směsi. Namíchat opravdu kvalitní požadovanou směs není tak docela jednoduchou záležitostí a v některých firmách je řízení složení směsi přenecháno počítači. Pojďme se tedy podívat betonovým směsím na zoubek.