Dřevěné podlahy navodí atmosféru Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Dominantou každého prostoru je rozhodně podlaha, která sjednocuje jednotlivé části interiéru a dodává jim konečnou atmosféru. V současném období se ve velkém rekonstruuje a mnoho interiérů prochází různými změnami, aby získaly přitažlivější image a přizpůsobily se módním trendům. V této souvislosti se nabízí otázka, jakou podlahu si vybrat.

Dřevo je klasika

Dřevěné podlahy jsou oblíbené, protože z nich vyzařuje teplo a představují pro nás kus přírody v domě. Jsou příjemně hřejivé, praktické a hospodárné. Příjemné na dotek a chůzi.

Dřevěné podlahy přispívají k útulnosti obytného prostoru. Nezanedbatelnou předností je schopnost absorbovat a uvolňovat vzdušnou vlhkost, čímž udržují stabilní klima v interiéru a nedochází k elektrostatickým výbojům, jak je známe ze syntetických podlah. Palubkové podlahy z masivního dřeva byly vždy v domech a bytech standardním vybavením.

Dřevěné plovoucí podlahy

Výrazným krokem vpřed, který pomáhá zvládnout nevyzpytatelnost dřeva, jsou dřevěné plovoucí podlahy.
Foto: PODLAHY HEBÍK
Foto: PODLAHY HEBÍK
Díky plovoucím podlahám se odstoupilo od klasického lepení parket, zkrátila se doba montáže a zamezilo se pnutí mezi jednotlivýma lamelami, které nastává při objemových změnách dřeva vlivem vlhkosti, při následném "vydutí" podlahy.

Pozor však na rozdíl mezi plovoucí a "plovoucí " podlahou! Skutečná plovoucí podlaha je ta, která je pružným materiálem oddělena nejenm od stropu (podlahy), ale také od svislé zdi po obvodu místnosti.

Plovoucí podlaha nemusí být jen z lamina, jak uvádí někteří prodejci, ale z jakéhokoli materiálu. Stačí, když je odpružená.

Životnost a údržba dřevěných podlah

Důležitou výhodou dřevěné podlahy je její životnost a možnosti údržby. Na rozdíl od laminátové podlahy je možné dřevěné podlahy v případě nutnosti (např. náhodné podření díky pádu těžkého předmětu) zatmelit a přelakovat.
Foto: PODLAHY HEBÍK
Foto: PODLAHY HEBÍK
Foto: PODLAHY HEBÍK
Foto: PODLAHY HEBÍK
Foto: PODLAHY HEBÍK
Foto: PODLAHY HEBÍK
Foto: PODLAHY HEBÍK
Foto: PODLAHY HEBÍK
PODLAHY HEBÍK Petr s.r.o. Poslat poptávku