Hospodaření s vodou tématem FOR ARCHu! Zobrazit fotky zobrazit 2 fotky

Mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH začne už zítra v areálu PVA EXPO PRAHA a potrvá od 20. do 24. září. Hned v jeho úvodní den proběhne tisková konference iniciativy VODA 300 nazvaná VODA PATŘÍ DO RUKOU SAMOSPRÁV A STÁTU, která účastníky seznámí s problematickým hospodařením s vodou v České republice a s kroky, kterými chce iniciativa na toto téma odstartovat celonárodní diskuzi.

Iniciativa VODA 300 si za svůj cíl vytkla nastartovat celorepublikovou diskuzi o vodě, vedoucí k vrácení hospodaření s vodou zpět do rukou měst a obcí a zabránění pokoutným procesům instalujících soukromé penězovody do vodáren. V rámci tohoto vytyčeného akčního programu uspořádá iniciativa během prvního dne mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH, tedy v úterý 20. září od 11.00 hodin, tiskovou konferenci VODA PATŘÍ DO RUKOU SAMOSPRÁV A STÁTU, která se bude konat v Business centru PVA EXPO PRAHA. Na tiskové konferenci se očekává také účast ministra životního prostředí Richarda Brabce, který nedávno vyzval k celonárodní debatě o ceně vody. Organizátorem tiskové konference je projekt Pravda o vodě.
Účastníci konference budou seznámeni s informacemi a výzvou, kterou obdrželo 300 vrcholových politiků rozhodujících o tom, jaký systém hospodaření s vodou je v České republice pro všechny její obyvatele nastaven. Bude také uvedena ukázka dokumentu 'Voda vydělává aneb jak korporace bohatnou na vodě', který by měl podle jeho autorů vidět každý občan, poslanec, senátor a člen Vlády ČR, státní zástupce i ombudsman. Vystoupí také Ing. Radek Novotný, autor projektu Pravda o vodě a 2 zástupci měst, kteří brání vodárny proti iniciativou kritizovaným praktikám. 
Zdroj: www.forarch.cz
Pitná voda
Pitná voda