Tato otázka je více než na místě, protože nezateplené sklepní prostory se nemalou mírou podílejí na tepelných ztrátách budov.  Odpovědí a řešením je nový protipožární systém BETA-ROCK, který právě pro zateplení betonových stropů vyvinula společnost Rockwool. Je vhodný pro parkovací garáže a technické suterény staveb a přináší celou řadu výhod charakteristických pro zateplení izolacemi z kamenné vlny – akusticky absorpční povrch, odlehčení stavby, značnou požární odolnost a výborné tepelněizolační vlastnosti.

Kvalitní tepelná izolace konstrukcí a zároveň vysoká protipožární ochrana je zajištěna skladbou systému BETA-ROCK, který využívá unikátní dvouvrstvou izolační desku z kamenné vlny Frontrock MAX E o tloušťce 60 – 150 mm, popř. desky Fasrock anebo F-Rock ND o tloušťce 60 mm. Desky montované na sucho pod plný železobetonový strop zvýší jeho požární odolnost na hodnotu REI 120 až 240 minut. Tím lze ušetřit vrstvu betonu 50 až 120 mm potřebnou pro dosažení stejné požární odolnosti u novostavby a současně se podstatně zvýší tepelněizolační vlastnosti stropní konstrukce. Uvedené izolace se kotví na strop pomocí kovových hmoždinek a povrch lze ponechat holý nebo jej lze opatřit fasádní nebo interiérovou barvou, případně vrstvou malty s výztužnou perlinkou.
Podrobnější informace o protipožárním tepelněizolačním systému BETA-ROCK Rockwool naleznete na Internetových stranách www.rockwool.cz.