Jak snadno postavit plot a opěrnou zeď Zobrazit fotky zobrazit 3 fotky

Plot u domu, chaty či jiného rekreačního objektu by měl být vizitkou celého domu. Neplní tedy pouze funkci ochrannou, ale také estetickou, kdy by měl plot doplňovat celkovou vizáž stavby. Komplikace s sebou přináší nejen stavba, ale také vizuální sladění s domem a se zbytkem zahrady. Nechte se inspirovat systémem, který umožňuje snadnou stavbu, vysokou variabilitu a stálost materiálu.

Řeč je o systému betonových bloků CSB – NATURBLOK, který splňuje vysoké nároky pro stavbu plotů a opěrných zdí a to i při řešení terénních nerovností v zahradě. Proč vybrat zrovna tento stavební systém? Snadná stavba, která je popsána níže, je zachována i přes luxusní vzhled kombinace kamenů. Prémiová povrchová úprava dokonale imituje přírodní materiál a hodí se tak k moderní zahradě i k zahradě s klasickou architekturou.
Terénní úpravy a schody z CSB – NATURBLOKU v barvě PLAYA
Terénní úpravy a schody z CSB – NATURBLOKU v barvě PLAYA

Zaručená jednoduchost stavby

Laserově přesné tvary jednotlivých bloků zaručí, že stavbu zvládnete i sami. Pro nižší či okrasné zídky navíc můžete využít možnost stavby na sucho pomocí plastových elementů, které se vkládají do drážek bloků. Stavba je velmi snadná a díky drážkám nedojde k posunu kamenů. 
Pro stavbu plotů a opěrných zdí je určená řada EDIT, která umožňuje uložení železné konstrukce a prolití betonovou směsí.

Využijte variabilitu na maximum

Při plánování zahrady je nutné skloubit jednotlivé prvky zahradních doplňků. NATURBLOK se nehodí pouze pro stavbu plotů a zdí, ale tvary kamenů využijete i pro stavbu dalších doplňků, z nichž některé jsou dodávány jako kompletní sety již z výroby. Jedinečné doplňky, jako NATURBLOK studna či NATURBLOK ohniště, v kombinaci s využitím systému pro stavbu plotu, vytvoří z vaší zahrady stylově sjednocený architektonický skvost. 
CSB – NATURBLOK ohniště v přírodní barvě ROCA
CSB – NATURBLOK ohniště v přírodní barvě ROCA
Systém lze použít i pro uložení dalších neestetických prvků, jako jsou klimatizace či tepelná čerpadla, která by narušovala přírodní vzhled zahrady. Další využití naleznete například pro obklad zahradních jezírek, laviček i venkovního sezení. Tento systém vaši kreativitu při stavbě rozhodně nezastaví.
Zjistěte více informací o variabilních betonových systémech.