Jaké rolety se hodí pro střešní okna? Zobrazit fotky zobrazit 6 fotek

Využití podkroví pro bydlení je velice efektivní způsob, jak rozšířit stávající obytné prostory v domě. Určitě patří mezi nejlevnější, nemusíme budovat základy, často ani střechu a pokud je zapotřebí její rekonstrukce, byla by třeba i bez realizace podkroví. Nepotřebujeme nosné stěny, prostě zaplňujeme prostor pod střechou. S rekonstrukcí půdních prostor však často vzniká i otázka, jak zamezit přehřívání interiéru. A protože bez oken v podkroví to opravdu nejde, je třeba vybrat i vhodné stínění pro střešní okna.

„Do střešních oken se opírá slunce zpříma a působí tak mnohem větší silou než u klasických svislých oken, proto je důležité zvolit zejména vhodnou textilii, které tyto extrémní podmínky dlouhodobě vydrží. Našim zákazníků nejčastěji doporučujeme textilie se speciální zadní odrazivou termo vrstvou, ať už se jedná o látky světlo propustné nebo zatemňovací. Ze světlo propustných látek jsou velice oblíbené Termo a Veroglim, ze zatemňovacích pak Blackout nebo Pimera,“ radí manažerka marketingu a prodeje Pavonu Radka Hofmanová. 

Na stránkách Pavonu si díky filtru, velmi rychle vyhledáte, jakou stínicí textilii potřebujete. Prohlédněte si katalog textiliíkatalog potiskových vzorů.

Primera
Primera
Veroglim
Veroglim

Celostínicí roleta pro střešní okna ROLSUN

ROLSUN je nejběžnějším typ používané roletky pro střešní okna. Díky hliníkové kazetě a bočním lištám má tato roleta celostínicí efekt a pokud do systému rolety zvolíte zatemňovací textilii, žádné sluneční paprsky vám neproniknou dovnitř. ROLSUN je prostě zlatou střední cestou mezi roletkami pro střešní okna, která zajistí vše, co právě potřebujeme. Roletka se ovládá jednoduše manuálně za spodní hliníkovou stahovací lištu. Nic složitějšího není třeba.

Celostínicí roleta pro střešní okna ROLSUN
Celostínicí roleta pro střešní okna ROLSUN

Variabilní roleta PLISÉ UNO

Plisé dnes získává na oblibě, obliba tohoto řešení prostě sílí, jelikož je velmi široce využitelné a navíc i skvěle vypadá. A o to jde přece v interiérech kromě funkčnosti především. Pro použití na střešní okna se přitom plisé dodává v systému se silonovým nebo ocelovým lankem a nebo v náročnějším provedení pro náročnější zákazníky s hliníkovými střešními lištami.

Pokud si pak do systému PLISÉ UNO s bočními střešními lištami vyberete materiál z řady Honeycomb, konkrétně Blackout ALU, získáte v podstatě to nejlepší na trhu interiérového stínění. Dvojitá látka s vnitřní aluminiovou vrstvou totiž dokonale zadrží jak světlo, tak teplo. A právě i na střešním okně oceníte jednu z hlavních předností plisé rolet, skutečnost, že s nimi můžete libovolně pohybovat po okně, jak je zrovna třeba a nemusíte je stahovat jen odshora dolů.

Variabilní roleta PLISÉ UNO
Variabilní roleta PLISÉ UNO

Jednoduchá a ekonomická roletka ESPIRAL

Pružinová roletka ESPIRAL, kterou je potřeba aretovat do bočních nebo čelních háčků, se ovládá pomocí plastového madla. Díky pružině uložené v duralové hřídeli je látka této roletky stále napjatá, proto roelta ve střešním okně perfektně drží a neprověšuje se. Roleta Espiral sice nezatemní zcela dokonale, ale o to víc vás překvapí její příznivá cena.

Jelikož jsou všechny uvedené stínicí systémy navrženy pro použití ve střešních oknech, která bývají instalována i ve větších výškách, v nabídce Pavonu najdete i stahovací tyče pro ovládání rolet v hůře dostupných místech, tedy především ve větších výškách.

www.pavon.cz

Jednoduchá a ekonomická roletka ESPIRAL
Jednoduchá a ekonomická roletka ESPIRAL
DŘEVOTERM s. r. o. Poslat poptávku