Jakou zvolit venkovní dlažbu? Zobrazit fotky zobrazit 4 fotky

Vybíráte dlažbu okolo svého rodinného domu? Na výběr je dnes celá řada materiálů, např. beton, dřevo, dřevoplast, laminát, kámen, cihly atd. Pouze některé z nich vám však zaručí, že vydrží navěky. 

Vaši stavbu netvoří jen samotný dům, ale doplňuje ho i okolí a zahrada. Po zpevněné cestě přicházíte každý den k domovu, vydlážděné plochy tvoří také užitkovou část např. pro parkovací stání, ale i v zahradě mají chodníčky a zpevněné plochy svoje místo. Dlažba do tohoto komplexu musí harmonicky zapadat, a proto je nejlepší volit z přírodních materiálů, kterým se i ta sebelepší napodobenina svými vlastnostmi nemůže vyrovnat.

Venkovní cihelná dlažba
Venkovní cihelná dlažba

A jaký materiál si tedy vybrat?

Ideální je ten, který je mrazuvzdorný, bezúdržbový, neklouže, snadno se čistí, na slunci nevybledne, má vysokou pevnost a odolnost. A právě tyhle vlastnosti splňuje pálená cihlová dlažba.

Cihelná dlažba je přírodní produkt, který vám zaručeně vydrží napořád. Je pálená při vysokých teplotách z přírodní cihlářské hlíny, tudíž její barva nevybledne ani po několika letech na přímém slunci. V nabídce je široká škála barev od moderních šedivých odstínů, přes tradiční cihlově červené, až po světlé barvy. Hodí se tedy jako designový doplněk jak moderních domů, tak tradičních či historických stavení. Dostupné jsou také různé rozměry, které můžete libovolně poskládat. Kombinovat však můžete i různé barvy, variací je tedy celá řada a záleží jen a jen na vašem vkusu.

Venkovní cihelná dlažba
Venkovní cihelná dlažba

Pokládka cihlové dlažby je jednoduchá a je možná dvěma způsoby - do pískového či maltového lože, vždy je však důležitá důkladná příprava podkladu. Při skládání jednotlivých kusů dlažby jsou možné různé způsoby vazeb, můžete tak tvořit libovolné obrazce.

Do módy se opět vrací i tradiční produkt používaný již v dávných dobách, kterým je historická dlažba nazývaná také jako půdovky. Tato dlažba je vhodná především k použití do interiéru. Často ji můžete vidět ve vinotékách, restauracích, zámcích a kostelích, oblíbená je i při rekonstrukci chalup a venkovských stavení. Díky jejímu charakteristickému vzhledu a přírodnímu povrchu se jedná o velmi zajímavý architektonický prvek, který má doopravdy mnoho možností použití.

Více o produktech a nabídce cihlové dlažby se dozvíte na stránkách prodejce – společnosti WEST BRICK – lícové zdivo s.r.o.

Obdélníkové půdovky
Obdélníkové půdovky
WEST BRICK - lícové zdivo, s.r.o. Poslat poptávku