Snad právě léto je tou správnou dobou nejen pro investici na dovolenou, ale i na výměnu oken. Stará okna jsou jednou z největších „žroutů“ peněz, protože netěsnosti v obvodu okenního rámu, popřípadě nedokonalosti v jeho uzavírání, propouštějí ven, hlavně v topné sezóně, teplo, které bychom samozřejmě raději měli doma a za které platíme víc a víc peněz.
Nemusí to být však jen okna stará, s únikem tepla se můžeme setkat i u oken nových – například neodborně namontovanými okenními rámy, které majitelům dělají rovněž stejnou medvědí službu. Z toho jasně vyplývá dobrá rada a zkušenost : opatřit si nová okna a oslovit spolehlivou firmu k jejich montáži.

Poslední dobou si značnou oblibu získávají okna plastová. Nejsou na trhu aktivně zas až tak dlouho, ale jejich přednost umocňuje hlavně náš zrychlený životní styl, kvůli kterému potřebujeme vše rychle, snadno a dostupně levně. Toto vše plastová okna nabízejí. Navíc jsou poměrně odolná, mají dlouhou životnost. Jejich těsnící vlastnosti jsou natolik dokonalé, že se do jejich profilů musí zabudovávat větrací systémy, aby nedocházelo k výskytu plísní v budově.

Základní surovinou, ze které se plast pro profily vyrábí, je odolný polyvinylchlorid, ale i integrální polyuretanová pěna s kovovou výztuží z lehčeného a tvrdého PVC.

Společnost SBF PLAST s.r.o. nabízí čtyř i pětikomorové plastové profily. Například posledně jmenovaný pětikomorový systém je postaven na izolačních vlastnostech vzduchu a na konstrukční hloubce 70 mm, tímto garantuje vynikající tepelnou izolaci. Zároveň jsou takováto okna s nízkou hodnotou Uw ze systému REHAU Briliant – Design použitelné i pro nízkoenergetické domy. Spárová těsnost je rovna a
Plastové profilové systémy se vyrábějí převážně v bílé barvě, ovšem REHAU nabízí i různé barevné profily imitující věrohodně dřevo, nebo zlatý dub či mahagon.
Foto SBF plast s.r.o. - výroba plastových oken a dveří REHAN
Foto SBF plast s.r.o. - výroba plastových oken a dveří REHAN
Lepší zvukovou izolaci u oken dosáhneme, jestliže se rozhodneme pro zasklení izolačním dvoj, nebo v extrémních případech i trojsklem. Dost často se právě stává, že při výběru oken se na vhodné zasklení až tak nedbá. Přitom právě zasklení představuje až 80% plochy výplně otvoru. Pokud tedy chceme co nejvíc zhodnotit investici do nových oken, musíme vyžadovat také kvalitní zasklení.

Plastové okenní rámy nemusí mít vždy jen moderní design. Různí výrobci nabízejí obvykle více typů okenních rámů, které pomáhají splnit přání i těm nejnáročnějším zákazníkům. A tak je dnes naprosto běžná věc, že se dá bez jakýchkoliv problémů opravit kterýkoliv dům, třeba i historický a přitom mu ponechat původní architektonický ráz.

Otázka vkusu je stejnou dominantou jako otázka správné investice a volby profesionálů, kteří nám dokáží nejen poradit , ale zaručí se i za zdárný a spokojený finiš. Poté už nám nezbude jen se se spokojeným pocitem těšit na dny chladnější a chladné a říci si, že právě v létě jsme se postarali o teplo v zimě.
Foto SBF plast s.r.o. - výroba plastových oken a dveří REHAN
Foto SBF plast s.r.o. - výroba plastových oken a dveří REHAN