Proč se spotřebiče na plyn (stále) vyplatí?

Proč se spotřebiče na plyn (stále) vyplatí?

Nejen ekologické hledisko přivádí stále víc uživatelů na komfortní a tedy i bezpracné vytápění plynem. Jedním z hlavních důvodů je účinnost vytápění plynem a snadná regulovatelnost modrních kotlů včetně jejich programování.

Komínový systém CIKO a jeho přednosti

Komínový systém CIKO a jeho přednosti

Nezamlouvá se vám minimální výběr betonových komínů? Chcete se vrátit k tradici, přitom však použít moderní řešení? Vsaďte na keramický komínový systém CIKO. Je lehký, elegantní a lepit jej lze tenkovrstvou maltou.

Nepodceňujte kontrolu komína

Nepodceňujte kontrolu komína

Pokud si pozveme kominíka na prohlídku a revizi komína, pak nám to určitě přinese jistotu ušetřených peněz. Proč? Jednoduše preventivní prohlídky a pročišťování jsou kroky, které nás i náš komín ochrání před nejrůznějšími kritickými situacemi. Co se všechno může stát při zanedbání kontrol a čištění komína? Jak efektivně předcházet nežádoucím závadám? A pokud již máme potíže – jak se poškození nebo problém odstraňuje?

Jak vybírat komínovou vložku?

Jak vybírat komínovou vložku?

Jestliže komín neodpovídá předpisům, netáhne, nebo pokud přecházíme na jiný druh paliva, pak nás čeká vyvložkování komína novou komínovou vložkou. Dalšími důvody k vyvložkování může být problém se zápachem spalin v místnosti nebo prostě potřeba vyměnit zastaralou původní vložku. Pojďme se podívat na zajímavosti ohledně komínových vložek, na informace, které by nás měly zajímat. Jaké materiály použít a které již byly nebo v nejbližší době budou překonány? Který materiál má budoucnost a proč?

Co musí umět moderní komín?

Co musí umět moderní komín?

Specifickou součást topného systému tvoří komín. Staletími prověřené technologie se rozvinuly do velice spolehlivých, funkčních a bezpečných zařízení. Co ještě kromě těchto vlastností požadujeme po moderním komínovém systému a proč? Odpověď souvisí se systémem vytápění. Pokud chceme investovat do komínu jenom jednou (a nevyhazovat peníze komínem několikrát), pak je třeba dobře vybírat a využít nejmodernějších a přitom ověřených technologií.

Ať vám kouří bez problémů

Ať vám kouří bez problémů

Ke každému domu neodmyslitelně patří komín. Volba komínu se odvíjí od typu domu a vězte, že máte z čeho vybírat.
Komíny se dělí podle mnoha hledisek do více podskupin. Nejideálnější variantou je univerzální komín, který je určen pro tuhá, plynná i kapalná paliva.
Jakkoliv se může zdát oblast komínové techniky jednoduchá, opak je pravdou. Celou stavbu komínu by měl mít pod dozorem příslušný odborník.