Stavba vlastního domu je pro mnohé vyvrcholením snu o vlastním bydlení. Někteří se rozhodnou svěřit se do rukou stavební firmy, zatímco jiní se rozhodnou, že si nemovitost postaví svépomocí. Sice to může trvat déle, ale zase mají jistotu kvalitně odvedené práce. A také jistotu toho, že vše bude stát méně. Nejenom proto, že nemusí platit za práci jednotlivých firemních zaměstnanců, ale také proto, že se dá celkem zajímavě ušetřit na veškerém materiálu.

Nejenom akční letáky

Řada lidí při výběru stavebního materiálu hledí jenom do různých letáků, které pravidelně vydávají hobby supermarkety, stejně jako je pravidelně vydávají také různé větší stavebniny. Nejde ale o jedinou cestu, kterou se vydat. Letákové akce sice jsou výhodné, ale nejsou až tak praktické. To proto, že musíte obvykle koupit to, co je vám nabízeno, a ne to, co chcete vy. Často tak musíte nakupovat do zásoby, nebo čekat, až bude konkrétní věc a daný materiál v akci. To není vždy praktické, nehledě na fakt, že některé produkty se do letákové akce ani nedostanou.

Využijte raději slevových kuponů

Pokud nechcete riskovat negativa spojená s výše uvedeným, je třeba na to jít jinak. A to cestou slevových kuponů a kódů. Příkladem jsou slevy zde. Daný kupon je unikátní tím, že obvykle není spojený s konkrétním zbožím, jako je tomu v letáku. Je spojený s celým vaším nákupem. Co to znamená?

  • Nakoupíte to, co zrovna potřebujete
  • Nejste omezeni množstvím
  • Můžete ho využít opakovaně

V praxi vše funguje velmi jednoduše. Vy si vyberete zboží, které vložíte do svého košíku. U pokladny využijete slevový kód a tím je vám cena nákupu ponížena. V tu chvíli využíváte zajímavé akční nabídky, která sníží cenu vašeho nákupu klidně i o desítky procent. A jelikož při stavbě domu můžete nakupovat i ve statisících, najednou mluvíme o úsporách, které jsou v řádech desetitisíců. A ty už jsou v rozpočtu výrazně znát a mohou se hodit na něco jiného.

Nejenom na stavbu, ale i na vybavení

Stejný postup je realizovatelný také ve chvíli, kdy už máte hrubou stavbu, pouštíte se do dokončovacích prací a pochopitelně v danou chvíli řešíte to, čím vybavíte interiér, co do něho koupíte a také kolik to bude stát. Slevy v kategorii bydlení jasně ukazují, že se stejnou cestou jako v případě stavebního materiálu můžete vydat znovu. Vybrat si co se vám líbí a cenu si nechat ponížit.

Úspora peněz má velké výhody

Ušetřit by chtěl každý, zvláště když je to takto jednoduché. Daná úspora pochopitelně přináší výhody, a proto se lidem tento druh nakupování velmi vyplatí. Mají tak možnost postavit, ale i vybavit svůj dům s podstatně nižším rozpočtem, než původně předpokládali. To může být plus jak v tom, že mohou zaplatit pár předčasných splátek na hypotéce, tak to může být plus také v tom, že ušetřené peníze lze použít na další věci, třeba kolem domu.

Tato možnost úspor však může přinést ještě druhý klad. Kdo se chce pevně držet svého rozpočtu, ten za stejné peníze může díky úspoře získat to lepší. A opět připomeneme, že nemusí jít nutně jenom o stavební materiály, ale může jít pochopitelně i o vybavení domu, bez ohledu na to, zda je kladen důraz primárně na praktičnost, primárně na design, nebo na maximální možnou kvalitu. Najít kompromis není v mnoha případech problém.

2AB NET Solutions s.r.o.
Poslat poptávku